Daugavpils novada Kultūras centrā notiks pasākums «Cerību pilna skatuve»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Projektu koordinatore Aiga Jonele paziņoja portālam Gorod.lv, ka 18.aprīlī Daugavpils novada Kultūras centrā notiks teātra festivāls „Cerību pilna skatuve”.

Pēc A.Joneles vārdiem, nosaukums netika izvēlēts nejauši, teātra festivāls esot Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Cilvēku ar īpašām vajadzībām integrēšana sabiedrībā ar kultūras atbalstu. Jaunrade - mana cerība” noslēguma pasākums. Projektā piedalās Zarasu (Lietuva) un Daugavpils novada iedzīvotāji.

A.Jonele pastāstīja, ka teātra festivāls norisināsies dienas laikā un tas esot domāts gan maziem, gan pieaugušajiem skatītājiem. Pirmajā dienas pusē skatītāju priekšā uzstāsies amatierteātra kolektīvs no Zarasiem un divi kolektīvi no Daugavpils novada, kuri piedāvās skatītāju uzmanībai iestudējumus latviešu un lietuviešu valodā, akcentējot nevis valodu, bet žestikulāciju, mīmiku un kustības, tāpēc valodas barjerai nevajadzētu rasties.

Festivāla otrā daļa būs sarežģītāka un filozofiskāka – Daugavpils novada Kultūras centra teātra trupa „Mode-h” piedāvās iestudējumu pēc „Mazā prinča” motīviem. Tāpat dienas garumā projekta dalībnieki vadīs meistarklases, iepazīstinot visus interesentus ar projektu „Cilvēku ar īpašām vajadzībām integrēšana sabiedrībā ar kultūras atbalstu. Jaunrade - mana cerība”. Pasākuma programma būs pieejama tuvākajā laikā.

Atgādināsim, ka minētā projekta ietvaros 175 Daugavpils novada un Zarasu rajona iedzīvotāji, no kuriem trešā daļa bija cilvēki ar īpašām vajadzībām, 10 mēnešu laikā apguva dažādas radošas iemaņas un prasmes. Visi kolektīvi – kopumā 60 cilvēki – apguva dažādas prasmes no nulles.  Projekta ietvaros Zarasu rajonā tika izveidoti daži kolektīvi, kuri nodarbojas ar dejām, vokālu un keramiku.


Написать комментарий