“Brokastis pie Tifanijas” manuskriptu plāno pārdot par 250 tūkstošiem ASV dolāru

foto: m.newsru.com
foto: m.newsru.com

Izsolē ASV izstādīts slavenā amerikāņu rakstnieka Trūmena Kapotes romāna "Brokastis pie Tifanijas" (Breakfast at Tiffany`s) manuskripts.

Gaidāms, ka tas tiks pārdots par summu, kas pārsniegs 250 tūkstošus ASV dolārus, ziņo ārvalstu mediji. Izsoli organizē Ņūhepšīras izsoļu nams "RR Auction", un sākotnējā solīšanas cena ir tikai 10 tūkstoši ASV dolāru.

Romāna manuskripts rakstīts ar rakstāmmašīnu, taču tā vērtību vairo Kapotes veiktie labojumi ar roku. Piemēram, visās 86 lapaspusēs galvenās varones Konijas Gustavsones vārds ir mainīts uz kļuvušo par kulta personāžu Holijas Golaitlijas vārdu.

Slavenais Kapotes romāns izdots 1958.gadā. Tas ir stāsts par astoņpadsmitgadīgas meitenes no laukiem Holijas iekļūšanu Ņujorkas bohēmas dzīvē. Romāns kļuva jo īpaši populārs pateicoties režisora Bleika Edvardsa 1961.gada ekranizācijai, kurā galveno lomu atveidoja Odrija Hepberna.

Kā medijus informēja izsoļu nama "RR Auction" pārstāvji, kolekcionāru uzmanībai tiks piedāvāti vēl simtiem priekšmetu, kas asociējas ar Holivudas kino klasiku, kā arī Džeimsa Dīna, Hemfrija Bogarta, Klārka Geibla un citu zvaigžņu autogrāfi. Tāpat "zem āmura" nokļūs 8mm kinolenta, kurā iemūžināta Merilina Monro, kas 1954.gadā viesojās pie ASV karavīriem Dienvidkorejā.


Написать комментарий