Izteikti vairāki interesanti ierosinājumi sakarā ar Daugavpils šī gada apzaļumošanu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Marta sākumā Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta speciālisti prezentēja Daugavpils pilsētas domes vadībai pilsētas vasaras puķu noformējuma un apzaļumošanas idejas.

Pašvaldībā paziņoja, ka tika ierosinātas vairākas interesantas idejas, kuru īstenošana būšot atkarīga no esošā finansējuma. 

Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Svetlana Krjukova pastāstīja, ka pērn speciālisti jau uzsāka darbu, lai agrajā pavasarī pilsētā tiktu iestādītas pirmās puķes. Iepriekš aktīvais ziedēšanas laiks pilsētā bija 2-3 mēneši, savukārt šogad tas būs no marta beigām līdz novembra beigām. Tādējādi ziedēšanas laiks tika paplašināts, ņemot vērā mūsu klimatiskos apstākļus, atzīmēja departamenta vadītāja.

Pēc sniega nokušanas pilsētas puķu dobēs un zālienos pilsētnieki varēs apbrīnot sniegpulkstenītes: pērn tika iestādīti 30 tūkstoši sniegpulkstenīšu sīpoli. Pēc tam iedzīvotājus priecēs tulpes (18 tūkstoši) un atraitnītes (30 tūkstoši).

Minētajā laika posmā pilsētniekus priecēs vairāk nekā 20 dažādu šķirņu puķes un vairāk nekā 100 tūkstoši augu vienības, kuras audzē uzņēmums “Labiekārtošana-D”. Izaudzētie augi tiks izmantoti puķu dobju, puķu piramīdu un mazu arhitektūras formu noformējumā.

Interesanti risinājumi tiks vērojami apļveida krustojumos – Kandavas un Vienības ielu krustojumā, Jaunforštadtē, Višķu un Kauņas ielu krustojumā, Križos. Speciālisti ierosinājuši dažādas pilsētas centrālās daļas labiekārtošanas idejas. Piemēram, Dubrovina parkā varētu tikt izveidots zaļais labirints (bruģakmeņu celiņi zālienā). Šāda veida labirintu uzturēšana esot ļoti vienkārša, savukārt apkārt esošie soliņi un puķu dobes padarīs to vēl pievilcīgāku. Tika izteiktas arī Rīgas ielas, posmā no Cietokšņu ielas līdz Ģimnāzijas ielai, pretī tirdzniecības centram Solo esošās teritorijas labiekārtošanas idejas. Ieplānota Rīgas un Cietokšņa ielu krustojumā esošā skvēra rekonstrukcija.

Tiks turpināta Centrālajā parkā esošās Jaunlaulāto alejas labiekārtošana, kur plāno izveidot vertikālu puķu dobi līgavas pušķa veidā, vasarā tajā ziedēs viengadīgi augi, bet ziemā – sūnas. Centrālajā parkā vai kādā citā vietā pilsētas centrā tiks izveidota tā saucama sausā strūklaka, kuras īpatnība ir tā, ka tai nav baseina, kurā ūdens krājas, bet ūdens plūst pa bruģi.

Piedāvātas arī dažādu pilsētas mikrorajonu apzaļumošanas idejas, ES projekta ietvaros notiks Raiņa skvēra Grīvā rekonstrukcija.

S.Krjukova atzīmēja, ka 18.novembra, Varšavas, Vidzemes, Liepājas ielu rekonstrukcijas projektu ietvaros apzaļumošanai tiks pievērsta liela uzmanība: iepriekš apzaļumošana tika finansēta no ceļu seguma rekonstrukcijas rezultātā atlikušajiem līdzekļiem, savukārt šogad projektētāji iepriekš izplānos teritoriju labiekārtošanu.

Departamenta vadītāja atzīmēja, ka pagājušā gada beigās Daugavpilī bija iestādīti 300 lielizmēra koki, kuri dod lielu efektu un ir daudz noturīgāki. Šogad šī prakse tiks turpināta.


Написать комментарий

Kopš kura laika lielakā domes pilsētplānošanas departamenta vadītāja runa tikai par puķēm?Tāpēc,ka citu ko nezin un nesaprot.Viņas vadītajā departamenta ir tāds bardaks,kāds nekad nav bijis.Kur bija specialisti,kad uz sabiedrisko apspriešanu uzlika utopisko ceļu parvadu?Kur bija departaments,kad gāja jezga par atkritumu rūpnīcu?Kur bija viņu priekšlikumi un idejas?Nebija un nebūs,jo tik nekompotentu un neprasu baru vēl jāmāk salasīt!Kauns domei!Tās vizitkarte ir sķībo soliņu rinda parkā!Kādi soliņi,tādi paši!