Pašvaldības policijas finansējums un pieprasījumi turpina pieaugt: tagad esot nepieciešamas jaunas automašīnas un cilvēki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputāti apstiprināja pašvaldības policijas atskaiti par 2012.gadā paveikto.

Dokumentā norādīts, ka 2012.gadā policija sāka ekspluatēt renovētās telpas un garāžu, kas būtiski uzlaboja darbinieku darba apstākļus un palielināja ēku ekspluatācijas izdevumus un komunālos maksājumus. Tādējādi 2012.gadā pilsētas budžetā policijai iedalītā summa pieauga līdz 500 720 latiem (2011.gadā tā bija 446 tūkstoši latu).

Policijas vadība paskaidroja, ka finanšu rādītāju maiņu ietekmēja videonovērošanas sistēmas ieviešana, sakarā ar ko darbā tika pieņemti 9 jaunie darbinieki. Līdz ar to pieauga ar darbinieku darba algu, ekipējumu un videonovērošanas sistēmas apkalpošanu saistītie izdevumi. Sistēmas darba rezultātā par 15% pieauga izsaukumu skaits, sakarā ar ko palielinājās mobilās grupas slodze, grupa nevar apstrādāt visus izsaukumus un nodot tos Valsts policijai.

Tādējādi šogad jārisina jautājums par mobilās papildgrupas izveidi, kas attiecīgi palielinās nepieciešamo finansējumu. Tāpat atskaitē norādīts, ka policijas transportlīdzekļu resursi (4 vienības) nav pietiekami, tādēļ jādomā par vismaz 3 jaunu operatīvo transportlīdzekļu iegādi.  

Izņemot transportlīdzekļu iegādi, tiek plānots novērst renovēto telpu trūkumus, uzlabot videonovērošanas sistēmas darbu, iegādāties darbinieku ekipējumu un formastērpus, uzlabot darbinieku sociālās garantijas, kuriem starp citu 2012.gadā bija iedalīti pusdienām domātie līdzekļi. 
 


Написать комментарий