Latgales zoodārza apmeklētāju skaits arvien pieaug; zoodārzs aicina visus ciemos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portālam Gorod.lv kļuva zināms, ka 2012.gadā Latgales zoodārzu apmeklēja 31 799 cilvēki, neskaitot pirmsskolas vecuma bērnus, kuri apmeklē zoodārzu kopā ar vecākiem, un invalīdus, kuri apmeklē iestādi bez maksas.

Jāatzīmē, ka 2011.gadā zoodārzu bija apmeklējuši 29 tūkstoši cilvēku. 

Domes deputātiem apstiprinot atskaiti par zoodārza darbu 2012.gadā, iestādes vadītājs Mihails Pupiņš paziņoja, ka pēdējā laikā zoodārzs kļuvis ļoti populārs. „Mēs nesalīdzinām sevi ar citiem zoodārziem, jo esam maza iestāde. Pie mums nebrauc ar izklaides programmām dažādas slavenības, piemēram, Čaks Noriss, tāpēc esam lepni, ka mūsu kāmīši piesaista tik lielu apmeklētāju skaitu, kuri ierodas gan no citām Latvijas pilsētām, gan no ārzemēm. Zoodārzs ir izglītības iestāde un nedarbojas tikai uz pašatmaksāšanās rēķina, tādēļ esam pateicīgi pašvaldībai, kura iedala mums nepieciešamo finansējumu”, - atzīmēja M.Pupiņš. 

Zoodārza vadītājs norādīja, ka iestāde darbojas, domājot par klientiem, un cenšas attīstīties. To, ka tas izdodas, apliecina zoodārza apmeklētāju skaita pieaugums un dažādu iestāžu augsts novērtējums. Piemēram, nesen pašvaldība pasniedza Latgales zoodārzam pateicības rakstu par labu darbu, atzinot šo iestādi par līderi tūrisma jomā.

Arī šogad zoodārzs plāno turpināt attīstību un priecēt savus apmeklētājus. M.Pupiņš atzīmēja, ka apmeklētāju vienmēr esot diezgan daudz, savukārt šobrīd daudzi pilsētnieki apmeklē zoodārzu, lai atpūstos no ieilgušās ziemas, izbaudītu tropu gaisotni un ar jauniem spēkiem atgrieztos ierastajā dzīvē.

Ieilgusī ziema nav ietekmējusi zoodārza iemītnieku dzīvi, jo tie atrodas telpās, tomēr M.Pupiņš uztraucas par bruņurupučiem, kuri ir pārziemojuši apstākļos, kas ir tuvi bargās ziemas apstākļiem. Projekta ietvaros tika aprīkotas īpašas telpas, kurās bruņurupuči pārziemoja. Pieauguši bruņurupuči vēl guļ, bet mazie tika pamodināti, jo izdarīt to patstāvīgi viņi droši vien nespētu.

Neskatoties uz to, ka pamodinātos bruņurupučus pagaidām nevar apskatīt, zoodārza apmeklētāji var iepazīties ar citiem eksotiskiem un vietējiem dzīvniekiem. M.Pupiņš pastāstīja, ka zoodārzs priecājas gan par pastāvīgiem apmeklētājiem, daudzi no kuriem apmeklē dzīvniekus dažas reizes nedēļā, gan par jauniem apmeklētājiem.

Pagaidām zoodārzs atradīsies vecajās telpās, jo ideja par paplašināšanu nav realizējama. Šogad zoodārzā tiks pabeigta gaiteņa renovācija, tiek plānots iekārtot tā saucamo krokodilu zāli. Ieejas biļetes maksa joprojām ir simboliska – bērnu biļete maskā 20 santīmus un pieaugušo – 40 santīmus. 


Написать комментарий