Gorod.lv aptauja: Mūsu lasītāju ģimenes ienākumi ir līdz Ls 300 mēnesī

foto: moscowfamily.ru
foto: moscowfamily.ru

Nesen veiktie pētījumi liecina, ka mūsu valsts iedzīvotājiem normālai dzīvei nepieciešami 665 lati mēnesī, par ko pēdējo dienu laikā rakstīja gandrīz visi Latvijas informāciju portāli.

Jāatzīmē, ka  iztikas minimums Latvijā janvārī bijis 175,46 lati, kas ir četras reizes mazāk par augstākminēto iedzīvotājiem nepieciešamo summu.

Portāls Gorod.lv veica lasītāju aptauju par viņu ikmēneša ienākumiem. Aptaujas rezultāti liecina, ka 22% respondentu visu ģimenes locekļu mēneša ienākumi ir mazāk nekā 250 lati, 20% - mazāk nekā 300 lati, 8% - mazāk nekā 350 lati.

Tikai 2% aptaujas dalībnieku norādīja, ka viņu ienākumi ir no 650 līdz 700 latiem. Jāsecina, ka līdz „normālai dzīvei” lielākajai iedzīvotāju daļai vēl tālu.

Tomēr aptaujas dalībnieku vidū ir arī tādi, kuru visu ģimenes locekļu ienākumi pārsniedz 1 200 latus – tas attiecas uz 9% respondentu.

Spriežot pēc augstākminētā pētījuma rezultātiem, savu vēlmju realizēšanai mūsu cilvēkiem būtu nepieciešams vismaz 1 000 latu mēnesī.

Jāatzīmē, ka nemaz nav tik slikti. Piemēram, Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents pirms dažam dienām intervijā kādam republikas portālam paziņoja, ka neliels, bet stabils valsts ekonomikas pieaugums ļauj prognozēt darba algu pieaugumu, kas palīdzēs iedzīvotājiem justies vairāk pasargātiem.

Savukārt Eiroparlamenta priekšsēdētājs paziņojis, ka viņš apbrīno Latvijas iedzīvotāju izturību un to, kā viņi pārcieta ar bargiem ekonomiskajiem pasākumiem saistītās grūtības.

Ne velti saka: kas mūs nenogalina, tas padara mūs stiprākus. Mūsu cilvēki, neskatoties uz ieilgušo ziemu, bezdarbu, ekonomisko krīzi un Eiropā esošo situāciju nezaudē optimismu un tic, ka atnāks pavasaris un viss gaišākais vēl ir priekšā.


 


Написать комментарий