Astoņgadīgais Demenes pagasta iedzīvotājs Ņikita Peremotovs kļuvis par filmas „Miglā” varoni

foto: freecity.lv
foto: freecity.lv

Trešdien, 3.aprīlī, Daugavpilī notika režisora Sergeja Loznicas mākslas filmas „Miglā” pirmizrāde, kuras filmēšana Daugavpils novadā notika 2011.-2012.gada rudenī un ziemā.

Filmēšanā piedalījušies 130 vietējie iedzīvotāji, kuri arī tika aicināti uz pirmizrādi.

Viens no tiem, kas pirmo reizi ieraudzīja sevi uz lielā ekrāna, bija astoņgadīgais Ņikita Peremotovs, kurš filmā atveidoja galvenā varoņa dēlu Grišu Suščeņu. Pirms pirmizrādes viņš piekrita sniegt portālam Gorod.lv nelielu interviju.

Ņikita ir viens no četriem Olgas un Genādija Sizovu audžubērniem, kopā ar vecākiem dzīvo Demenes pagastā Kombuļos. Nekad nebija sapņojis par aktiera karjeru, tomēr kopā ar vecāko brāli Viktoru veiksmīgi izgāja atlasi un saņēma režisora uzaicinājumu filmēties.

Kaut arī lomai bija nepieciešams 4 gadus vecs zēns, sešgadīgais Ņikita ar to tika galā ļoti labi. Viņa loma ir neliela, bet ļoti nozīmīga, jo tieši domas par sievu un dēlu neļāva galvenajam varonim izdarīt nodevību. 

Mazais aktieris bija visai lakonisks, toties viņa vietā runāja mamma un brālis. Ņikita mācās Silenes vidusskolas 1.klasē, viņam patīk angļu valoda, futbols un tautas bumba, viņš apmeklē deju pulciņu, brīvajā laikā palīdz vecākiem saimniecības darbos. Nesen kopā ar māsu Ņikita kļuva par skolas deju konkursa laureātu.

Ziemassvētku brīvdienās viņš kopā ar brāļiem un māsu ciemojās tālajā Amerikā, kur viņus uzņēma audžuģimene no Ziemeļu Karolīnas un no kurienes bērni atveda daudz dāvanu un pozitīvu iespaidu.

Pēc Ņikitas vārdiem, filmēšanas procesā viņam paticis itin viss: gan režisors, gan pats process, tikai žēl, ka viņa attēlotais Griša tā arī nesagaidīja tēva solīto koka zirdziņu.

Atgādināsim, ka mākslas filma „Miglā” uzņemta pēc Vasīlija Bikova lugas ar tādu pašu nosaukumu un kļuvusi par Latvijas, Vācijas, Nīderlandes un Baltkrievijas pārstāvju kopdarbu. Filma tika atzīmēta Starptautiskajā kinofestivālā Kannās (FIPRESCI žūrijas balva), saņēma Starptautiskā kinofestivāla „Zerkalo” galveno balvu, tika atzīta par labāko filmu Starptautiskajā kinofestivālā, kas norisinājās Itālijas pilsētā Triestē, kā arī saņēmusi balvas festivālos, kuri norisinājās Minskā, Jerevanā, Odesā.


Написать комментарий