Francijā izveidoja vīriešu Femen prototipu

foto: vlasti.net
foto: vlasti.net

Francijā bija dibināta vīriešu kustība Homen, kura ir ļoti līdzīga ukraiņu kustībai Femen. Jaunizveidotās kustības mērķis ir vīriešu tiesību aizsardzība, ziņo portāls www.ukrinform.ua.

„Tu esi precēts vai šķiries, vecpuisis, homoseksuāls vai heteroseksuāls, tu katru rītu celies un ej strādāt, lai pabarot ģimeni vai maksāt uzturlīdzekļus, bet tev jau apnika būt par „donoru” nāc mūsu pulkā!” tā aicina jaunus dalībniekus kustības mājas lapā.

Žurnālisti atzīmē, ka izveidotā kustība ir spilgts piemērs „Francijas pavasarim” -protesta akcijai pret viendzimuma laulību legalizēšanu Francijā.

Homen kustības aktīvisti protesta akcijās piedalās baltās maskās un līdz viduklim atkailinās. Uz ķermeņa ir uzraksti „Par brīvību!”. Kustības aktīvisti piedalījās rīkotājā protesta akcijā 27.martā un protestā pret viendzimuma laulībām.

Atšķirība no kustības Femen dalībniecēm, Homen dalībnieki uzskata sevi par esošās demokrātijas „baltajām apkaklītēm”. „Homen tas ir labs puisis, nevis recidīvists,” tā uzskata kustības aktīvisti. Kustības lozungs „Mums nav ko zaudēt!”. Kustībā ir pārstāvēti visi Francijas reģioni un sabiedrības slāņi, dalībnieki ir dažādu konfesiju pārstāvji. Galvenais viņu mērķis ir neatkāpties cīņā pret viendzimuma laulībām.


Написать комментарий