Bezdarba līmenis Rēzeknē joprojām nemainīgs

foto: puaro.lv
foto: puaro.lv

Trešdien, 27.martā, Rēzeknē notikušajā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) un tās sadarbības partneru sēdē NVA direktore Inese Kalvāne pastāstīja par darba tirgū esošo situāciju, ziņo NVA mājas lapa.

Saskaņā ar EUROSTAT datiem Latvija pēdējo divu gadu laikā vairs neieņem līdera pozīcijas pēc bezdarba radītājiem, bet ir septītā ar 14,1%. Savukārt saskaņā ar oficiāliem datiem, Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis pašreiz ir 10,9%. Tomēr Rēzeknē bezdarba līmenis saglabājas joprojām augsts – 20,1% .

Pēc NVA Rēzeknes filiāles vadītājas Ināras Šindarjovas vārdiem, Rēzeknes filiāle aktīvi sadarbojas ar vietējiem un novada darba devējiem. Kā rosīgākie NVA sadarbības partneri tika minēti – SIA „Vlakon” (Darba vieta jaunietim), Rēzeknes rajona kopienu partnerība (Jauniešu brīvprātīgais darbs), SIA „Kristāla kurpīte” (cilvēku ar invaliditāti un bezdarbnieku, kuriem grūtāk atgriezties darba tirgū, nodarbinātība), Rēzeknes gaļas kombināts.

Jāatzīmē, ka Trīspusējās konsultatīvās padomes sēdē Rēzeknē piedalījās vairāk nekā 20 NVA sadarbības partneri – darba devēji, novadu/pašvaldību vadītāji, arodbiedrību un izglītības iestāžu pārstāvji, kā arī individuālo uzņēmumu īpašnieki, kuri apsprieda aktuālos nodarbinātības jautājumus, bezdarbnieku motivāciju un iesaisti darba tirgū, kā arī diskutēja par darba devējiem pieejamajām atbalsta programmām bezdarbnieku iekļaušanai darba tirgū u.c. jautājumiem nodarbinātības jomā.


Написать комментарий