Saeimas deputāte no Daugavpils: V.Dombrovska paziņojums par pensiju paaugstināšanas neiespējamību nebija negaidīts

foto: saeima.lv
foto: saeima.lv

Komentējot premjerministra Valda Dombrovska paziņojumu par to, ka viņš pagaidām neredzot iespējas valsts budžetā paredzēt līdzekļus pensiju indeksācijai, Saeimas deputāte no Daugavpils Marjana Ivanova-Jevsejeva paziņoja, ka premjers arī neesot solījis paveikt to tuvākajā laikā.

M.Ivanova-Jevsejeva atzīmēja, ka pensiju indeksācija tika atcelta 2009.gadā, tomēr deputāte un viņas frakcijas biedri vienmēr iestājušies par pensiju paaugstināšanu. Likums „Par valsts pensijām” tiks pārskatīts maijā, daļa grozījumu, visdrīzāk, tiks pieņemta, piemēram, grozījumi par piemaksām pie invalīdu pensijām, kuri aiziet pensijā vecuma dēļ. Tāpat „Liepājas metalurgs” krahs var novest pie tā, ka uzņēmuma 2 300 darbinieki kļūs par bezdarbniekiem, tādēļ jārezervē līdzekļi viņiem vajadzīgo pabalstu izmaksai, kas kļūs par kārtējo sitienu pa sociālo budžetu. Pēc deputātes domām, tas viss varētu novest pie tā, ka valstī pietrūks līdzekļu pensiju paaugstināšanai un šis temats tiks slēgts uz ilgu laiku.

„Iztikas līmenis pieaug, bet pensijas un darba algas paliek iepriekšējā līmenī. Valsts varētu piedzīvot otro krīzes vilni, un tā būs valdības vaina, jo tai šobrīd nopietni jāpadomā par nākamo gadu”, - atzīmēja M.Ivanova-Jevsejeva.

Atgādināsim, ka gada pirmajā ceturksnī nodokļu ieņēmumu plāns ir izpildīts par 101%. Plāns pildās ar minimālu pārpildi, līdz ar to nekādas jaunas papildu iespējas budžetā pašreiz netiek paredzētas, teica V.Dombrovskis.  
 


Написать комментарий