Daugavpils teātris prezentēs pilsētu un reģionu Rīgā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmo reizi mūsu pilsētas vēsturē Latvijas galvaspilsētā notiks Daugavpils teātra dienas.

Pēc teātra vadītāja Oļega Šapošņikova vārdiem, sākotnēji bija doma nosaukt šo pasākumu par festivālu, taču tika nolemts, ka tas pagaidām skan pārāk pretenciozi. Tomēr 3.-20.maijā Rīgā paredzētās viesizrādes norisināsies uz 3 teātra skatuvēm un kļūs par plaša mēroga pasākumu.

„Tādējādi mēs turpinām atgādināt par Latgales reģiona, Daugavpils pilsētas un Daugavpils teātra esamību Latvijas valstī. Pēdējo mēnešu laikā kā teātra direktors saskāros ar faktu, ka mūsu reģions galvaspilsētas uztverē ir savdabīgs melnais punkts valsts kartē, kas, pēc manām domām, ir pretrunā ar valsts domāšanas veidu. Tādēļ, runājot par teātra plāniem, visu laiku atgādinu arī par Daugavpili un Latgali, tādējādi piesaistot uzmanību tam, ka mēs esam maza, bet vienota valsts”, - ir pārliecināts Oļegs Šapošņikovs.

Tādēļ gaidāmās Daugavpils teātra dienas iepazīstinās galvaspilsētas iedzīvotājus ne tikai ar mūsu teātra repertuāru un talantīgiem aktieriem, bet arī veiks politisko funkciju: liks atcerēties, domāt un runāt par Latgali un Daugavpili.

Galvaspilsētas skatītāju uzmanībai tiks piedāvāti Daugavpilī labi zināmi iestudējumi. Izrādes notiks uz trim skatuvēm – Nacionālā teātra, Rīgas Krievu teātra un Dailes teātra skatuvēm. Pirmā tiks piedāvāta izrāde „Meli”, savukārt viesizrāžu ciklu noslēgs „Melu detektors”.

Pēc iestudējuma „Vosorys saulgrīžu burvesteibys” latgaliešu valodā, kurā uz Nacionālo teātri ir uzaicināti valsts augsti stāvošas personas un vēstnieki, notiks arī oficiālā pieņemšana par godu Daugavpils teātra dienām Rīgā.

Pēc Daugavpils teātra vadītāja domām, teātra dienu rezultātā tiks iepriecināti skatītāji, kā arī Rīgas prese un televīzija popularizēs mūsu teātri kā profesionālo un cienīgo.

„Drīzumā tiks apstiprināts nākamā gada budžets. Pateicoties šogad saņemtajiem līdzekļiem, varējām uzlabot esošo situāciju. Diemžēl pagaidām nevaram būtiski paaugstināt darbinieku atalgojumu, tomēr varam atļauties dejotājus un varam pieņemt darbā vēl dažus aktierus. Lai saņemtu finansējumu, jāpierāda, ka mēs attīstāmies un esam pelnījuši iedalītos līdzekļus”, - uzskata Daugavpils teātra direktors.

Daugavpils teātra dienu programma drīz būs pieejama mājas lapā.



Написать комментарий