Finanšu komiteja atbalstīja ieceri paaugstināt Daugavpils pilsētas domes darbinieku piemaksas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

4.aprīlī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdes gaitā deputāti atbalstīja lēmumu grozīt noteikumus par amatpersonu un darbinieku atlīdzību Daugavpils pilsētas domē un Daugavpils pilsētas pašvaldības budžeta iestādēs.

Grozījumi tika veikti, pamatojoties uz grozījumiem likumdošanā, un paredz iespēju paaugstināt darbinieku piemaksas.

Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paskaidroja, ka pamatgrozījumi attiecas uz to, ka sākot ar šo gadu sakarā ar grozījumiem likumdošanā piemaksas nedrīkst pārsniegt 30%, nevis 20%, ja amatpersona saņem vairākas piemaksas to kopsumma nedrīkst pārsniegt 50% no mēnešalgas. Jāatzīmē, ka runa ir par piemaksām, kuras tiek maksātas par papildpienākumu veikšanu, kvalitatīvu darbu utt.

Grozījumi attiecas arī uz tā saucamo naudas balvu (piemēram, par svarīgu notikumu iestādes vai darbinieka dzīvē, par sasniegumiem, ņemot vērā darbinieka ieguldījumu attiecīgās iestādes darbā), kura iepriekš bija iespējama minimālās darba algas apmērā, bet tagad – konkrētā darbinieka mēnešalgas apmērā. Tika koriģēti arī noteikumi, kuri attiecas uz izmaksām, kuras darbinieks saņem atlaišanas gadījumā.

Viena no deputātiem ierosinājums piesaistīt darbinieku darba algas nevis pašvaldības priekšsēdētāja, bet izpilddirektora darba algai, jo darbinieki ir izpildvaras pārstāvji, netika atbalstīts, jo speciālisti paskaidroja, ka noteikumos esot izmantots likumā noteiktais formulējums.

Galīgais lēmums tiks pieņemts Domes sēdē 11.aprīlī.


Написать комментарий