Rēzekne pavasarim gatava

foto: paliokas.blogspot.com
foto: paliokas.blogspot.com

Tuvojoties pavasarim, katru gadu kļūst aktuāls jautājums par Rēzeknes upes pārplūšanu. Pilsētas pašvaldības policija jau ir apzinājusi mājas, kas ir iespējamo pavasara palu teritorijā, piedāvājot palīdzību evakuēties nepieciešamības gadījumā un aicinot izsūknēt tualetes, informē Rēzeknes portāls.

Kā informē Pašvaldības policijas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāja Sandra Grigale, no 15 mājām, kas atrodas apdraudētajā teritorijā, palīdzība evakuācijas gadījumā būs nepieciešama 4 māju iedzīvotājiem. Iedzīvotāji aicināti tuvākajā laikā izsūknēt tualetes, lai pavasara plūdu laikā netiktu piesārņota Rēzeknes upe.

Pagājušajā nedēļā (25.-31. marts) pašvaldības policija konstatēja 25 administratīvos pārkāpumus, par kuriem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli un izrakstītas soda kvītis:

- 2 administratīvā pārkāpuma protokoli sastādīti par transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu neievērošanu;
viens protokols sastādīts par suņu turēšanas noteikumu neievērošanu;
- 10 pārkāpumi konstatēti par alkohola lietošanu un atrašanos alkohola reibuma stāvoklī sabiedriskā vietā, tajā skaitā 4 personas šo pārkāpumu izdarīja atkārtoti gada laikā, 6 personas nogādātas atskurbšanas istabā;
viena persona nebija deklarējusi savu dzīvesvietu;
- 2 protokoli sastādīti par antisanitāru apstākļu radīšanu;
- 2 personas gulēja sabiedriskā vietā;
- 5 pārkāpumi konstatēti par naktsmiera traucēšanu;
- 3 personas atkārtoti uzturējās neatļautā vietā;
- 2 soda kvītis izrakstītas par to, ka nebija sakopts trotuārs;
- viena persona spļaudījās uz ielas, izrakstīta soda kvīts.

Pagājušajā nedēļā pašvaldības policija veikusi 46 pārbaudes, kuru rezultātā konstatēti 16 pārkāpumi. Sadarbojoties ar Valsts probācijas dienestu, pārbaudītas 2 personas, pārkāpumi netika konstatēti. Viena pārbaude veikta sadarbībā ar Bāriņtiesu, 2 ar Sociālās aprūpes pārvaldi un 2 ar Izglītības pārvaldi.


Написать комментарий