Dombrovskis Sanktpēterburgā tiksies ar Krievijas premjeru Medvedevu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) piektdien Sanktpēterburgā piedalīsies Baltijas jūras forumā, kura laikā viņam arī plānota divpusēja tikšanās ar Krievijas premjerministru Dmitriju Medvedevu.

Tiekoties ar Medvedevu, ir plānots apspriest abu valstu divpusējo attiecību perspektīvas un aktuāli risināmos ekonomiskās sadarbības jautājumus, tostarp Krievijas pievienošanos Pasaules Tirdzniecības Organizācijai. Uzmanība tiks pievērsta sadarbībai transporta jomā, robežas šķērsošanas kapacitātes uzlabošanas jautājumam, kā arī modernizācijas partnerības dialoga īstenošanas iespējām.

Tāpat Dombrovskim paredzēta tikšanās ar Vācijas vides un kodoldrošības ministru Peteru Altmaijeru. Ar viņu Dombrovskis runās par klimata pārmaiņu ietekmi uz vidi un sadarbību klimata politikas jomā ES un starptautiskajā līmenī, kā arī par divpusējās sadarbības iespējām atjaunojamās enerģijas un enerģētikas efektivitātes jomā.

Šogad Baltijas jūras forumā plānots apspriest Baltijas jūras vides stāvokļa uzlabošanu un turpmākos soļus reģionālās sadarbības stiprināšanā, tostarp izmatojot publiskā un privātā sektora sadarbības iespējas. Savā uzrunā Dombrovskis plāno uzsvērt Ekosistēmas pieeju jūras resursu pārvaldībai, tostarp jūras telpiskā plānošanai, kā arī klimata pārmaiņu ietekmes potenciālos riskus, to mazināšanu un adaptācijas pasākumus, jūras piesārņojuma mazināšanu un Latvijas paveikto šajā jomā.

Baltijas jūras forumā Sanktpēterburgā piedalīsies Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs, Somijas bijusī prezidente Tarja Halonena, Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips, Somijas premjerministrs Jirki Katainens, Islandes premjerministre Johanna Sigurdardotira, Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs, Norvēģijas premjerministrs Jens Stoltenbergs, Polijas premjerministra vietnieks un ekonomikas ministrs Janušs Pehočinskis, kā arī citas amatpersonas un eksperti.


Написать комментарий