Vēstures doktors no ASV pastāstīja DU studentiem par NATO beigu sākumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 4.aprīlī, Ziemeļatlantijas alianses dzimšanas dienā, Daugavpils Universitātē notika Veina Morrisa (Wayne Morris) lekcija „NATO beigas?”.

Par pārsteigumu vēstures doktors uzsāka savu runu krievu valodā, tomēr pati lekcija tika lasīta angļu valodā un tās galvenā tēze bija „līdz 2020.gadam NATO pastāvēs kā kardināli savādāka organizācija vai tā vairs nebūs militāri politiskā apvienība”.

V.Moriss atzīmēja, ka provokatīvs lekcijas nosaukums nav nejaušs, tā mērķis esot pamudināt visus studējošos un docētājus, kā arī visus, kam interesē starptautiskās politikas aktuālie jautājumi, pievērsties šīs interesantas un sarežģītas tēmas diskusijai.

V.Moriss pastāstīja klātesošiem par NATO vēsturi no idejas līdz tās realizācijai, par NATO transformācijas modeļu meklējumiem pēc Aukstā kara un ASV loma šajā procesā un par to, ka līdz 2020.gadam NATO pastāvēs kā kardināli savādāka organizācija vai izjuks.
Pēc doktora Morisa domām, šo apgalvojumu apstiprina sekojošie faktori: pasaules ekonomiskā krīze, terorisma draudi, lokālie konflikti un citi globālās drošības un politikas jautājumi. Jāatzīmē, ka sakarā ar doktora apgalvojumiem radās daudz jautājumu – studenti aktīvi iesaistījās diskusijā, uzdeva dažādus jautājumus un izteica savas domas par mūsu valsts lomu šajā starptautiskajā apvienībā.

Pasākuma nobeigumā Veins Moriss pateicās visiem klātesošiem par aktivitāti, kā arī atzīmēja Daugavpils Universitātes studentu labas angļu valodas zināšanas un zināšanu līmeni kopumā.


Написать комментарий