“Ziedu simfonija” Latgales Centrālajā bibliotēkā

foto: lcb.lv
foto: lcb.lv

Katra mēneša sākumā Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) tiek atklāta kārtējā interesanta izstāde. Šoreiz ar Daugavpils 16.vidusskolas vizuālās mākslas skolotājas Gaļinas Želabovskas personālizstādes „Ziedu simfonija” palīdzību nolēma likt saprast ieilgušajai ziemai, ka ir pavasara laiks.

Izstādes atklāšanas brīdī aiz loga nedaudz sniga, tādēļ darbu autore pajokoja, ka prezentē savu izstādi pavasara sākumā un ziemā vienlaicīgi.


Māksliniece pēc izglītības, G.Želabovska jau vairāk nekā 30 gadus nodarbojas ar glezniecību un ir iecienījusi akrila, temperas un eļļas glezniecības tehniku, taču reizēm savā daiļradē izmanto arī jaukto glezniecības tehniku. Gaļina pastāstīja portālam Gorod.lv, ka savu darbu skaitu nekad nav zinājusi: vienmēr gleznojusi no sirds, vairākas gleznas dāvinājusi draugiem, radiem un paziņām.
Izstādes tēma nav izvēlēta nejauši: ziedi viņas dvēselē un jaunradē ieņem īpašo vietu, jo ziedu audzēšana ir viņas sena un iecienīta nodarbe. Tādēļ viņas gleznās attēloti eleganti īrisi, košas tulpes, aristokrātiskās krizantēmas un lieliskas atraitnītes, ar gleznu starpniecību var pat sajust ceriņu un svaigi nopļautās zāles smaržu. G.Želabovskas gleznās viss ir patiess un „garšīgs”.

Daudzi cilvēki bija pulcējušies apsveikt un atbalstīt šo talantīgo mākslinieci, labu skolotāju un vienkārši lielisku cilvēku. Latgales brīvo mākslinieku asociācijas pārstāvji novēlēja visiem siltumu, pavasari, prieku. Baltkrievu kultūras un izglītības biedrības "Уздым" vadītājs Boriss Ivanovs pievērsa klātesošo uzmanību tam, ka vienā no gleznām attēlota Baltkrievijas Slobodka, kurā Gaļina Želabovska ir dzimusi, savukārt dzejnieks Staņislavs Volodjko  uzdāvināja viņai kompaktdisku ar dziesmām.

Kolēģi – vizuālās mākslas skolotāji – novēlēja pēc iespējas vairāk ziedu ne tikai gleznās, bet arī dzīvē un atzīmēja G.Zēlabovskas spēju iepriecināt apkārtējos, to, ka viņas nelielas kartiņas rotājušas vairākus skolas pasākumus.

Gaļina Želabovska ir dzimusi Baltkrievijā, absolvējusi S.Kirova vārdā nosauktā Vitebskas pedagoģiskā institūta Vizuālās mākslas un grafikas fakultāti un gandrīz 30 gadus strādā par vizuālās mākslas skolotāju vienā no pilsētas skolām. Māksliniece aktīvi darbojas ne tikai Latgales brīvo mākslinieku asociācijā, bet arī Latgales radošās inteliģences „Dina-Art” asociācijā un Baltkrievu kultūras un izglītības biedrībā "Уздым". Māksliniece aktīvi piedalās dažādās izstādēs un plenēros Latvijā un ārzemēs.

Šī ir talantīgas pedagoģes un lieliskas mākslinieces Gaļinas Želabovskas sestā personālizstāde un tā būs apskatāma līdz 30.aprīlim.
 


Написать комментарий