Lielbritānijā bezmaksas medicīnas pakalpojumus saņem ārvalstnieki

foto: vesti.kz
foto: vesti.kz

Veselības aprūpe Lielbritānijā ir bezmaksas, to finansē Obligātās apdrošināšanas fonds.

Pēdējo gadu laika savā labā šo faktu izmanto ārvalstnieki, ziņo portāls glavnoe.ua. Ārvalstnieki brauc uz Lielbritāniju, saņem medicīnisko aprūpi, bet Obligātās apdrošināšanas fondam tas izmaksā vairākus miljardus mārciņu.

Lielākoties ārvalstnieki Lielbritānijas klīnikās ārstē ankoloģiskās slimības, HIV, neauglību un nieru slimības. Daudzi no ārvalstniekiem sniedz nepatiesas ziņas par savu personību, Obligātās apdrošināšanas fonds nevar ar to cīnīties, jo Lielbritānijas normatīvo aktu bāzē var rast ļoti daudz likumu robu, to izmanto ārvalstu pacienti.

Pagājušajā mēnesī Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons paziņoja par nepieciešamību padarīt normatīvo bāzi medicīnas jomā daudz stingrāku un izveidot sistēmu, kuru paredzētu medicīnas pakalpojumu apmaksas noteikumus ārvalstu pacientiem. Ja ārvalstu sievietes dzemdē Lielbritānijas klīnikā, tad medicīnisko palīdzību jāsniedz bezmaksas. Rezultātā Lielbritānijas dzemdību nami būs pārslogoti un liels darba klāsts gulsies uz akušieru pleciem. Lielbritānijā ir šo speciālistu trūkums, tas izsauc bažas iedzīvotāju vidū.

Viena no Nigērijas iedzīvotājām dzemdēja piecus bērnus ( divus zēnus un trīs meitenes), dzemdības noritēja smagi, palīdzību sniedza Lielbritānijas ārsti, sieviete neapmaksāja izdevumus, tāpēc tas gulās uz Lielbritānijas nodokļu maksātāju pleciem.


Написать комментарий