Etnogrāfiskais ansamblis «Vabaļis» prezentēja jauno albumu

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

1.aprīlī Vaboles pagasta etnogrāfiskais ansamblis „Vabaļis”, ansambļa septītajā dzimšanas dienā, muzikālā apvienība prezentēja pirmo albumu „Pa celeņu”.

Albums tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Vaboles pagasta pārvaldes un biedrības „Latgalīšu Etnokulturys centrs” atbalstu, vēsta Daugavpils novada domes mājas lapa.

Jāatzīmē, ka ansambļa „Vabaļis” darbība balstās vietējās tradīcijās, prasmēs un zināšanās, ar mērķi nodot tās tālāk un aktualizēt to unikālo vērtību mūsdienu Latvijas kultūrtelpā. Šobrīd „Vabaļis” ir jaunākais etnogrāfiskais ansamblis ne tikai Latgalē, bet visā Latvijā. „Vabaļis” jau paspējis piedalīties dažādos festivālos un koncertos gan Latvijā, gan ārzemēs, bet pašiem Vaboles iedzīvotājiem regulāri rīko tradicionālo prasmju skolas.

Jaunais albums „Pa celeņu” sniedz iespēju ieklausīties Vaboles pagasta tradicionālajā mūzikā un ieraudzīt, kā 21.gadsimta sākumā šis repertuārs dzīvo Daugavpils apkārtnē, sniedzot būtisku pienesumu Latvijas tradicionālās mūzikas diskogrāfijai. Albumā pārstāvēts interesants vokālais un instrumentālais repertuārs, kas bagātināts ar teicēju stāstījumiem.

Albuma ieskandināšanas svētkos pateicības vārdi izskanēja gan ansambļa vadītājam Artūram Uškānam, gan Vaboles pagasta kultūras nama direktorei Vijai Pabērzai.


Написать комментарий