Šogad Daugavpilī tiks nozāģēti 295 avārijas koki un iestādītas teju 300 liepas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šogad pilsētas budžetā paredzēti līdzekļi jaunu koku un krūmu iestādīšanai.

Piešķirtais finansējums ļaus šoruden iestādīt 200 liepas un 50 dekoratīvos krūmus. Liepas tika izvēlētas, jo šie koki neprasa īpašu kopšanu un ātri aug. Pēc A.Pudāna vārdiem, tika nolemts iestādīt lielizmēra kokus, kuri ir noturīgāki pret vandālismu, jo diemžēl šī problēma joprojām pastāv mūsu pilsētā. 

Izņemot kokus un krūmus, kuri tiks iestādīti pateicoties pilsētas budžetā paredzētiem līdzekļiem, šogad Daugavpilī vairāku ielu (tostarp Ventas, Vidzemes ielu) rekonstrukcijas projektu ietvaros tiks iestādīti vēl teju 100 koki un liels krūmu skaits.

Tāpat šogad tiks nozāģēti 295 avārijas koki, daļa no kuriem ir 140 cm diametrā. Galvenokārt tās būs apses, kuras rada neērtības pilsētniekiem.

Komentējot viedokli, ka jaunu koku iestādīšana Daugavpilī iepriekšējos gados varētu notikt aktīvāk, A.Pudāns atzīmēja, ka jauni koki tiek iestādīti, tomēr pēc vandalisma aktiem brīžiem gribas nolaist rokas, turklāt šie darbi izmaksā visai dārgi. Šogad tiks iestādīti lielāki koki, kā arī pilsētā darbojas videonovērošanas sistēma, kas cerams palīdzēs saglabāt kokus. 


Написать комментарий