Lēmuma projekts par Daugavpils novada jauniešu vasaras nodarbinātību nodots Domes deputātu izskatīšanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 4.aprīlī Izglītības, kultūras un sporta komitejas un Finanšu komitejas sēdes gaitā deputāti izskatīja lēmuma projektu par Daugavpils novada jauniešu vasaras nodarbinātību 2013.gadā.

Daugavpils novada domes Projektu nodaļas koordinatore Daina Kriviņa paziņoja, ka pašvaldība plāno vasaras laikā nodarbināt 110 jauniešus, kuri ir deklarēti Daugavpils novadā un iegūst izglītību novada skolās. Tika nolemts, ka jaunieši vecumā no 14-15 gadiem strādās 10 dienu laikā 4 stundas dienā, savukārt 16-18 gadus veci jaunieši strādās 4 stundas dienā 22 darbadienu laikā.

Apkopojot informāciju, kļuva skaidrs, ka novada teritorijā ir vairāk nekā 200 skolēniem sagatavotas darbavietas, ap 50 no tām ir zemnieku saimniecībās un uzņēmumos, pārējās – pašvaldības struktūrvienībās. D.Kriviņa atzīmēja, ka pašvaldības prioritāte esot nodarbināt jauniešus zemnieku saimniecībās un tikai pēc tam pašvaldības iestādēs.

Jāatzīmē, ka viens no abu komiteju apspriestākajiem jautājumiem bija jauniešu atlases kritēriji. Skaidrs, ka atlase notiks, jo vasaras nodarbinātības programmai pietiekušies 260 novada jaunieši.

Rezultātā komitejas pieņēma lēmumu veikt grozījumus jauniešu atlases kritērijos un nodot lēmuma projektu novada domes deputātu izskatīšanai sēdē, kas notiks ceturtdien, 11.aprīlī.


Написать комментарий