PAS «Daugavpils siltumtīkli» sper kārtējo soli, lai samazinātu siltumenerģijas tarifu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No 1.jūlija Daugavpils SC1 Koģenerācijas stacijās saražotās siltumenerģijas tarifs varētu tikt samazināts par 3,5-4%.

PAS „Daugavpils siltumtīkli” ekonomisti pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šī gada martā akciju sabiedrība Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza jaunā samazinātā siltumenerģijas tarifa projektu. Saskaņā ar pašlaik spēkā esošo tarifu tabulu, dabasgāzes tirdzniecības cena ir 210 lati (bez PVN) par tūkstoti kubikmetru, sakarā ar ko spēkā esošais tarifs ar akcīzes nodokļa komponenti ir 32,70 lati par 1 MWh. Piedāvātais tarifs ar akcīzes nodokļa komponenti ir 31,88 lati par 1 MWH (bez PVN), t.i., par 3% mazāks plus ietaupījums siltumenerģijas iegādes rezultātā.

Pēc speciālistu vārdiem, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegtais projekts ir sagatavošanas posms pirms pilsētas siltumenerģijas tarifa iesniegšanas. SC1 elektriskais jaudīgums ir vairāk nekā viens megavats, un sākotnēji tarifam jābūt apstiprinātam uzņēmumā, pēc kā tas tiks iekļauts pilsētas tarifā. Visu 2012.gada laikā veikto pasākumu rezultātā siltumenerģijas tarifs varētu tikt samazināts par 3,5-4%.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmums būs zināms jūnija sākumā.  Pastāv iespēja, ka izskatīšanas gaitā komisija varētu ierosināt samazināt tarifu vēl vairāk.

Tomēr jāņem vērā, ka dabasgāzes cena varētu pieaugt, kas ietekmēs arī apstiprināto tarifu.

Atgādināsim, ka SC1 jaunajā režīmā darbojas no 2009.gada februāra, kad tajā tika palaista koģenerācijas iekārta.
 


Написать комментарий

1ma aprila joks