Brīvdienās saglabāsies ziemīgi laikapstākļi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nedēļas nogalē un arī nākamās nedēļas sākumā Latvijā vēl saglabāsies ziemīgi laikapstākļi – naktī aizvien piesals, bet dienā gaidāms neliels sniegs un slapjš sniegs.

Savukārt gaisa temperatūra pakāpsies virs 0 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.
Prognozējams, ka laika apstākļi mainīsies nākamās nedēļas otrajā pusē, kad Latvijā sāks ieplūst siltākas gaisa masas, un sniegu nomainīs lietus.

Naktī uz sestdienu nokrišņu zona, kas piektdien atnesusi ilgstošu snigšanu, pakāpeniski atstās Latvijas teritoriju un dienā nelieli nokrišņi gaidāmi vien valsts austrumos. Sestdien būs mākoņains laiks, taču brīžiem arī uzspīdēs saule.

Nakts uz svētdienu būs bez nokrišņiem.

Svētdien un arī pirmdien laika apstākļus Latvijā noteiks neliels ciklons, kas no Skandināvijas pussalas lēnām virzīsies uz austrumiem, tādēļ gaidāmi nelieli un īslaicīgi nokrišņi – aizvien vēl galvenokārt sniegs un slapjš sniegs, vēsta meteorologi.

Šajā periodā naktīs temperatūra pazemināsies līdz -1...-7 grādiem, vien naktī uz svētdienu, debesīm skaidrojoties, vietām būs -10...-12 grādus stiprs sals. Dienas laikā gaiss iesils līdz 0...+7 grādiem.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий