BAFTA atzinusi karalieni Elizabeti II par «neaizmirstamāko Bonda meiteni»

foto: metronews.ru
foto: metronews.ru

Britu kino un televīzijas akadēmija (BAFTA) pasniegusi Lielbritānijas karalienei Elizabetei II balvu par ieguldījumu nacionālās kino un televīzijas industrijas attīstībā, vēsta Sky News.

Ceturtdien,4. aprīlī,Vindzoras pilī BAFTA balvu karalienei pasniedza aktieris un režisors Kenets Brana un BAFTA padomes priekšsēdētājs Džons Viliss, kurš pajokoja, ka balva vienlaikus uzsver karalienes aktrises sasniegumus, kura ir "visneaizmirstamākā Džeimsa Bonda meitene". Tā Viliss atgādināja karalienes Elizabetes II piedalīšanos videosižetā, kas tika demonstrēts Londonas Olimpisko spēļu atklāšanā.

"Šodien man ir tas gods paziņot, ka šā gada speciālbalvu mēs pasniedzam Viņas majestātei par viņas nenovērtējamo atbalstu kino un televīzijas industrijai," balvas pasniegšanā teica Viliss.

Jāatgādina,ka Elizabete II piedalījās sižetā par aģenta 007 piedzīvojumiem, kas tika demonstrēts Londonas olimpisko spēļu atklāšanā. Karaliene Bekingemas pilī satikās ar Džeimsa Bonda lomas atveidotāju Danielu Kreigu, pili karaliene pameta helikopterā. Pēc tam virs stadiona parādījās īsts helikopters, no tā izleca par karalieni pārģērbies kaskadieris.

Viliss uzsvēra, ka šī epizode bija viens no visiespaidīgākajiem spēļu mirkļiem. "Mani kolēģi vēlētos jums pateikt, ka, ja jūs vēlētos turpināt karjeru britu kinoindustrijā, tad viņiem pa rokai ir daži scenāriji. Tiesa, Jūsu majestāte, vēlos brīdināt, ka ne visām šīm filmām ir pietiekams finansējums," piebilda BAFTA padomes vadītājs.

BAFTA Zelta maskas pasniegšanas ceremonija norisinājās Vindzoras pilī 299 lūgto viesu klātbūtnē. Ceremonijā Elizabete piedalījās kopā ar savu vīru Edinburgas hercogu. Karaliskā ģimene jau kopš 1959. gada atbalsta BAFTA, kad princis Filips, Edinburgas hercogs, tika ievēlēts par tās pirmo prezidentu. Savukārt, princis Viljamss, Kembridžas hercogs no 2010. gada ir piektais BAFTA prezidents.


Написать комментарий