Ārvalstu investoru padomei Latvijā jauna vadība

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ārvalstu investoru padome Latvijā (ĀIPL) jaunās valdes pirmajā sēdē ievēlējusi organizācijas vadību un valdes priekšsēdētāja amatu arī turpmākajā periodā ieņems Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā pārstāvis Džerijs Virts, informēja ĀIPL.

Savukārt valdes priekšsēdētāja vietnieku amatos ievēlēti "CEMEX Latvija" valdes priekšsēdētājs Enrike Garsija un "Fortum Latvija" valdes priekšsēdētāja Ginta Cimdiņa.


ĀIPL valdē turpinās strādāt Lielbritānijas tirdzniecības kameras Latvijā valdes priekšsēdētājs Kamerons Grīvzs, "PricewaterhouseCoopers Latvija" partnere, valdes locekle Zlata Elksniņa-Zaščirinska. Pirmo reizi valdē ir ievēlēti "GlaxoSmithKline" valdes priekšsēdētājs Valts Ābols, SEB bankas valdes loceklis Gunārs Karlsons un Zviedrijas Tirdzniecības palātas Latvijā priekšsēdētāja vietnieks Tomas Helstrēms.

Virts ir bijis Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā prezidents no 2006. - 2010. gadam. Virtam ir uzņēmējdarbības pieredze Baltijas reģionā jau no 1992. gada, kopā ar partneri laika gaitā izveidojot uzņēmumus, kas darbojas nekustamo īpašumu, pakalpojumu un ražošanas nozarēs. Viņš ir uzņēmuma "RBM Group" partneris un valdes priekšsēdētājs, arī nodibinājuma "Ronald McDonald House Charities Latvija" dibinātājs un priekšsēdētājs. ĀIPL valdē Virts darbojas kopš 2010.gada.

Ārvalstu investoru padome Latvijā darbojas, veidojot aktīvu un atklātu dialogu ar valdību. Kopš 1999.gada ĀIPL un Latvijas valdība organizē augsta līmeņa tikšanos (ALT), kurā tiekas Latvijas valdības augstākās amatpersonas un Ārvalstu investoru padomes Latvijā biedru uzņēmumu augstākie vadītāji, kas pārrauga investīciju Latvijā.

Tikšanās laikā tās dalībnieki pārrunā aktuālos Latvijas tautsaimniecības jautājumus un izvērtē sasniegto kopš iepriekšējās tikšanās. ALT laikā ĀIPL ik gadus iesniedz valdībai detalizētus viedokļu ziņojumus ar priekšlikumiem konkrētu uzņēmējdarbības vidi ietekmējošu problēmu risināšanai.

"Pagājušajā gadā Latvija ir piedzīvojusi lielas pārmaiņas. Spēcīgākā ekonomiskā izaugsme ES valstu vidū un potenciālā pievienošanās eiro zonai ir divi būtiski jautājumi, kas ietekmējuši Latvijas ekonomiku 2012. gadā. ĀIPL uzskata, ka šobrīd Latvijai ir svarīgi izmantot esošo mirkli, lai stiprinātu valsts ekonomikas konkurētspēju un ilgtspēju. Tādēļ mēs vēlamies turpināt sarunu par ārvalstu investoriem joprojām nozīmīgiem izaicinājumiem: tiesiskumu un tiesu sistēmas efektivitāti, efektīvu investīciju aizsardzību, nodokļu administrēšanu. Šais jomās Latvijai joprojām ir zems vērtējums Globālās konkurētspējas indeksā," norāda Virts.

Šogad Augsta līmeņa tikšanās laikā ĀIPL uzsvērs tos politikas aspektus, kas jāstiprina, lai panāktu stabilu un ilgtspējīgu ekonomikas izaugsmi: tiesiskums, efektivitāte tiesu sistēmā, godīga konkurence un veikto investīciju aizsardzība. Par tikšanās vadlīniju izvēlēta konkurētspēja, jautājot, kā Latvijai saglabāt un stiprināt tās pēc krīzes laikā saniegto izaugsmes līdera pozīciju?

Septiņpadsmitā valdības un investoru ALT notiks 30. – 31.maijā.

Ārvalstu investoru padome Latvijā ir sabiedriska organizācija, kurā apvienojušās lielākās ārvalstu firmas, kas veikušas nozīmīgas tiešās investīcijas Latvijā, kā arī desmit ārvalstu tirdzniecības kameras Latvijā. ĀIPL aktīvi meklē un iesaka risinājumus, lai sadarbībā ar Latvijas valdību uzlabotu un attīstītu uzņēmējdarbības un investīciju vidi valstī. Saskaņā ar investoru izvirzītajiem prioritārajiem jautājumiem ĀIPL ietvaros konkrētus priekšlikumus izstrādā darba grupas, kuru sastāvā darbojas investoru uzņēmumu un ārvalstu tirdzniecības kameru pārstāvji.


Написать комментарий