Pasākumi konkursa «Esi uzņēmējs 2013» ietvaros

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils novada dome otro reizi izsludinājusi biznesa ideju konkursu „Esi uzņēmējs 2013”.

Konkursa pirmās atlases kārtas rezultātā tika nolemts, ka visu 11 iesniegto projektu autori piedalīsies apmācībās, kuras veicinās jauniešu iecerētā īstenošanu.

Tādējādi šomēnes jauniešiem jau bija iespēja uzlabot praktiskās iemaņas projektu izstrādē, piedaloties semināros „Biznesa plāna izstrāde” un „Tirgus izpēte, konkurenti, klienti”. Tāpat pa ceļam uz Biznesa inkubatoru Rēzeknē jaunieši tikās ar dažiem uzņēmējiem. Jāatzīmē, ka tie ir pirmie pasākumi konkursa ietvaros.

Drīz – 11.aprīlī – jaunieši apgūs finanšu plānošanu un naudas plūsmas veidlapas aizpildīšanu. 16.aprīlī viņiem tiks stāstīts par mārketingu un darbu komandā. Pēc tam notiks semināri „ES finansējums un citas atbalsta iespējas uzņēmējiem”, „Uzņēmēja sadarbība ar banku, banku piedāvātās iespējas”. Programmas ietvaros plānots vēl viens brauciens uz Latgales uzņēmumiem, savukārt mēneša beigās jaunieši apgūs uzņēmuma reģistrāciju, grāmatvedības kārtošanu, saņems konsultāciju „Biznesa plāna un naudas plūsmas veidlapas aizpildīšana”.

Jāatgādina, ka maija vidū, kad noslēgsies apmācības semināru kurss, tiks izvēlētas trīs labākas biznesa idejas. Uzvarētājs saņems naudas balvu 500 latu apmērā, jaunietis vai jauniešu grupa, kas ieņems otro vietu, - 400 latus, trešās vietas ieguvējs – 300 latus. Tiks pasniegtas arī partneru un sponsoru balvas.

Jāatzīmē, ka semināri, izņemot izbraukuma pasākumus, notiek Daugavpils novada domē un tajos var piedalīties ne tikai konkursa „Esi uzņēmējs” dalībnieki, bet arī visi interesenti, kuri pietieksies pa e-pastu: daina.krivina@dnd.lv.
 


Написать комментарий