Teju 19 000 vēlētāji varēs ievēlēt 17 deputātus Daugavpils novada domē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, 2013.gada 1.jūnijā Latvijā notiks pašvaldību vēlēšanas.

Kārtējās preses konferences gaitā Daugavpils novada domes izpilddirektores 1.vietniece Ināra Natarova pastāstīja, ka visi vēlētāji līdz 23.martam saņēma Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes paziņojumus par reģistrēto vēlēšanu iecirkni.

Pilsoņiem, kuri nav saņēmuši paziņojumus, nekavējoties jāzvana uz Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK) pa tālr. 67 049 999 un, nosaucot savu personas kodu, jāuzzina, kurā vēlēšanu iecirknī viņi varēs nobalsot, jo vēlētāji esot reģistrēti noteiktajos vēlēšanu iecirkņos, atkarībā no deklarētās dzīvesvietas.

Līdz 7.maijam visi vēlētāji var mainīt sākotnēji reģistrēto vēlēšanu iecirkni, jāpiebilst, ka to var mainīt tikai Daugavpils novada robežās. Vēlētājs varēs nobalsot jebkurā pagasta pārvaldē, kurā viņam ir Zemesgrāmatā reģistrētais īpašums.

Kandidātu sarakstu iesniegšana 2013.gada pašvaldību vēlēšanām notiks no 2013.gada 12. līdz 22.aprīlim. Līdz 12.aprīlim tiks izveidotas vēlēšanu iecirkņu komisijas. Daugavpils novada kandidātu sarakstos var tikt iekļauti līdz 20 cilvēkiem, jo novada domē tiks ievēlēti 17 deputāti. 

Saskaņā ar CVK datiem, šī gada sākumā Daugavpils novadā bija reģistrēti 26 913 iedzīvotāji, no kuriem 18 807 cilvēki ir balsstiesīgie.

Pēc novada domes izpilddirektores Vandas Kezikas vārdiem, pašlaik novadā ir piecas partijas, kuras iesniegs savu kandidātu sarakstus dalībai gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.


Написать комментарий