Daugavpils pilsētas dome iedalīja finansējumu 26 sabiedriskajām organizācijām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas kārtējā sēdē deputāti izskatīja 39 kultūras un izglītības jomā darbojušos organizāciju pieteikumus, kuros lūgts finansējums budžeta sociālās programmas ietvaros (pašvaldībā jau trešo gadu darbojas Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonds). Minēto jomu sabiedrisko organizāciju atbalstam šogad pilsētas budžetā paredzēti 10 tūkstoši latu.

Saskaņā ar noteikto kārtību, līdzfinansējumu no pilsētas budžeta var saņemt Daugavpilī reģistrētās organizācijas, kuras rīko pilsētai un mūsu iedzīvotājiem nepieciešamos pasākumus, kā arī plaša mēroga pasākumus. Organizācijas kopējais finansējums nedrīkst pārsniegt 500 latus, turklāt 20% no izmaksām jāuzņemas pašai organizācijai.mTāpat nolikumā par finansējuma piešķiršanu norādīts, ka Domes iedalītie līdzekļi nevar būt izmantoti organizācijas uzturēšanai un jau organizēto pasākumu izmaksām.

No 39 sabiedriskajām organizācijām, kuras prezentēja savus pieteikumus, tika nolemts atbalstīt 26 sabiedriskās organizācijas un 10 organizāciju pieteikumi tika atlikti sakarā ar nepieciešamību pārstrādāt tāmi un projektu satura daļu. Trīs sabiedrisko organizāciju pieteikumi tika noraidīti, jo tie neatbilda noteiktām prasībām.

Līdzfinansējumam iesniegtie projekti ir ļoti dažādi – tie ir saistīti ar kultūras un sporta pasākumu rīkošanu, izglītošanas darbu, dalību Pilsētas svētkos utt.

Visaktīvākās tradicionāli bija jauniešu organizācijas un kultūras biedrības. Jāatzīmē, ka pērn bija saņemti izglītības un kultūras jomā darbojošos organizāciju 36 pieteikumi.


Написать комментарий