Naujenes Mūzikas un mākslas skolā notika XI Starptautiskais mūzikas skolu akordeonistu-solistu konkurss

foto: Naujenes Mūzikas un mākslas skola
foto: Naujenes Mūzikas un mākslas skola

Šī gada 6.aprīlī Naujenes Mūzikas un mākslas skolā notika XI Starptautiskais mūzikas skolu akordeonistu-solistu konkurss, portālam Gorod.lv paziņoja skolas direktors Spodris Kačāns.

Jāatzīmē, ka konkurss norisinājās dienas laikā, jaunos akordeonistus no dažādām valstīm vērtēja pieredzējusi un objektīvā žūrija, kuras sastāvā darbojās eksperts no Lietuvas Valentīns Pliskus, Grodno (Baltkrievija) 1.bērnu mūzikas skolas direktors Sergejs Laščuks, Naujenes Mūzikas un mākslas skolas programmas „akordeonspēle” vadītājs Giršs Kagans. Šī žūrija vērtēja 1.-4.klases akordeonistus.

Savukārt, 5.-7.klases akordeonistus vērtēja Austrumu Sarajevas (Serbija) Mūzikas akadēmijas docētāja Daniela Rakiča, Akordeonspēles augstākās līgas meistaru viceprezidents Jurijs Paškovs (Latvija), starptautisko konkursu laureāts Aleksandrs Šurinovs (Krievija) un akordeonspēles skolotājs Damians Karčevskis (Polija).

Pēc S.Kačāna vārdiem, konkursā piedalījās vairāk nekā 50 akordeonisti no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas un Serbijas mūzikas skolām, diemžēl iepriekš pietiekušies dalībnieki no Ukrainas un Igaunijas nevarēja ierasties uz konkursu.

Mūzikas un mākslas skolas direktors raksturoja konkursantu uzstāšanos kā stabilu, pārliecinošu un kvalitatīvu, kas liecina par starptautiskā konkursa līmeņa pieaugumu.

Pēc S.Kačāna domām, labi, ka minētais konkurss saglabā savu popularitāti, paplašina ģeogrāfiskās robežas, ar katru gadu piesaistot arvien lielāku konkursantu skaitu no citām valstīm, kā arī to atbalsta Naujenes pagasta pārvalde.


Написать комментарий