Daugavpils novada domes vadība pastāstīja par tās darbiniekiem domāto piemaksu sistēmu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nesen Daugavpils pilsētas domes deputāti Finanšu komitejas sēdē atbalstīja lēmumu par grozījumiem noteikumos, kuri noteic Domes amatpersonu un darbinieku, kā arī pašvaldības budžeta iestāžu darbinieku atlīdzību.

Novada domes izpilddirektore Vanda Kezika kārtējās preses konferences gaitā paziņoja, ka arī novada pašvaldībā pastāv darbiniekiem domāto piemaksu sistēma, piemaksas tiek noteiktas saskaņā ar Noteikumiem par darbinieku darba apmaksu, kuri tika izstrādāti, balstoties uz Ministru kabineta nolikumu un esošo likumdošanu.

Pēc Vandas Kezikas vārdiem, šogad minētos noteikumos tiks veikti grozījumi, kas esot saistīti ar krīzes pārvarēšanu. „Situācija pamazām uzlabojas, tādēļ radās iespēja noņemt ierobežojumus, kas tika pieņemti krīzes laikā un attiecas uz amatu savienošanu, to apmaksu, papildatvaļinājumiem utt. Šogad varam atgriezties pie iepriekš atrunātajām pozīcijām”, - paskaidroja izpilddirektore.

Novada pašvaldība izmaksā darbiniekiem 20% no mēnešalgas par kāda darbinieka pienākumu pildīšanu viņa prombūtnes laikā. Neskatoties uz to, ka likums paredz piemaksu līdz 30%, Daugavpils novada domē bija gadījumi, kad, aizvietojot darbinieku viņa prombūtnes laikā, darbinieks saņēma piemaksu no 5 līdz 15% no mēnešalgas, atkarībā no paveiktā darba apjoma.

Ļoti reti par kvalitatīvu darba izpildi un noteiktiem panākumiem darbinieki saņem piemaksu līdz 30%, kaut arī tas esot atrunāts noteikumos. Tāpat vienreiz gadā Domes vai pašvaldības budžeta iestādes darbinieks var saņemt naudas balvu minimālās darba algas apmērā.
Vanda Kezika paziņoja, ka šogad Dome var nodrošināt darbinieka atvaļinājuma pabalstu, kuram tiks izmaksāti papildu 25% no algas likmes. „Iepriekš bija viena algas likme, kas tika noteikta saskaņā ar valstī pieņemto nolikumu. Tagad līdz ar atvaļinājuma pabalstu nav iespējams izmaksāt pilnu algas likmi, tomēr mēs apspriežam iespēju palielināt izmaksu līdz 50%”, - paskaidroja izpilddirektore.


Написать комментарий