Daugavpils pilsētas pašvaldība līdz 1.aprīlim izpildīja VK rekomendācijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domē notikušās kārtējās preses konferences gaitā Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka pašvaldība esot līdz 1.aprīlim izpildījusi visas Valsts kontroles rekomendācijas.

Kā arī A.Kursītis paziņoja, ka Dome esot iesniegusi sūdzību Administratīvajā tiesā par Valsts kontroles pārbaudes rezultātiem, kuri attiecas uz pašvaldības triju kapitālsabiedrību tarifiem.

Atgādināsim, ka Valsts kontrolei par paveikto bija jāziņo līdz 1.aprīlim un līdz 1.oktobrim. Rekomendāciju pamatdaļai jābūt izpildītai līdz 1.oktobrim, savukārt līdz 1.aprīlim bija nepieciešams atskaitīties par diviem punktiem: par to, kas tiek darīts, lai „Sadzīves pakalpojumu kombināta” tarifā netiktu iekļauti nepamatoti izdevumi, un kas tiek darīts, lai nepamatoti izdevumi nerastos sakarā ar dienesta automašīnu izmantošanu.

Runājot par to, kas tika paveikts Valsts kontroles konstatēto trūkumu novēršanai, A.Kursītis atzīmēja, ka Domē tika izveidota jaunā nodaļa, kas pārraudzīs kapitālsabiedrību darbu. Šī nodaļa esot strādājusi arī pie tā, lai pārbaudes veicēju rekomendācijas tiktu izpildītas.

Visas nepieciešamas vēstules un atskaites ir nosūtītas Valsts kontrolei un Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijai.


Написать комментарий