Daugavpils novada dome informēja par ieplānotiem pasākumiem, kas ir saistīti ar autoceļu uzturēšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 8.aprīlī, Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē Domes izpilddirektore Vanda Kezika pastāstīja par ieplānotiem pasākumiem, kas ir saistīti ar pagastu autoceļu uzturēšanu tuvākajā laikā.

Tika paziņots, ka, neskatoties uz ieilgušo ziemu, sakarā ar kuru notika ceļu tīrīšanas papilddarbi, tam nevajadzētu ietekmēt pagastu autoceļu turpmāko uzturēšanu: „Izanalizējot finansiālo situāciju, noskaidrojām, ka vēl ir pagastu ceļiem nepieciešamais finansējums, kaut arī cerējām ietaupīt šos līdzekļus un izmantot tos ceļu greidēšanas darbiem un nelieliem ceļu remontdarbiem”, - paziņoja V.Kezika.

Pēc izpilddirektores vārdiem, šogad ceļu remontdarbiem kopumā iedalīti 370 tūkstoši latu, kā arī 101 tūkstoti latu Daugavpils novada dome plāno saņemt kā papildfinansējumu, pašlaik Ministru kabinets izskata pašvaldības iesniegto dokumentāciju.

Pēc sniega nokušanas pagastu atbildīgās personas apsekos autoceļus un noteiks trīs prioritāros objektus, kuriem visvairāk nepieciešama renovācija. Ceļu fonds plāno divu dienu laikā apsekot teritoriju un konstatēt autoceļus, kuriem visvairāk nepieciešams remonts.

Vanda Kezika atzīmēja, ka šogad uz 9 pagastu autoceļiem (kopumā 9 km garumā) notiks remontdarbi Latgales reģiona autoceļu attīstības programmas ietvaros. Tāpat tuvākajā laikā tiks pabeigta 20 grunts ceļu projektēšana, minētie ceļi nepieciešami uzņēmējdarbības attīstībai. Pašvaldība centīsies piesaistīt ES fondu finansējumu to remontdarbiem, iespējams, 2013.gadā uzsākto nevarēs pabeigt, tomēr pie tā tiek strādāts.
 


Написать комментарий