Pērn pieaudzis SIA «Rēzeknes slimnīca» apgrozījums

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Pērn pieaudzis SIA „Rēzeknes slimnīca” apgrozījums – no 4 558 770 latiem 2011. gadā tas palielinājies līdz 5 054 742 latiem 2012. gadā, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Galvenais slimnīcas finansējuma avots ir valsts budžeta līdzekļi. 2011. gadā tie bija 85% no kopējā neto apgrozījuma, 2012. gadā – 87%.

Darbinieku skaits slimnīcā palicis nemainīgs – 2012. gadā SIA "Rēzeknes slimnīca" nodrošināja darbavietu 539 cilvēkiem.

Vidējā darba samaksa ārstiem sastāda 696,55 latus, ārstniecības un pacientu aprūpes personālam 364,44 latus, ārstniecības un pacientu atbalsta personām 286,58 latus. Vidējais algas pieaugums medicīnas darbiniekiem 2012. gadā, salīdzinot ar 2011. gadu, sastādīja 1,5%.

SIA "Rēzeknes slimnīca" valdes locekle Diāna Gavare-Karpova norāda, ka  2012. gadā ir izstrādāta slimnīcas darbības un attīstības stratēģija veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai iedzīvotājiem līdz 2018. gadam.

Lai nodrošinātu racionālu naudas līdzekļu izlietojumu, 2012. gadā tika izveidota internās medicīnas nodaļa, apvienojot terapijas, narkoloģijas, infekcijas nodaļas.

Tāpat 2012. gadā slimnīcā tika iegādāta moderna aparatūra – pacienta monitori, utilizācijas iekārta (dāvinājums), ehokardiogrāfs, videokolonoskops, neiroķirurģiskais mikroskops, automašīna Mercedes Benz pacientu pārvadāšanai, 16 rindu datortomogrāfs, pacientu funkcionālās gultas u.c., kas nodrošina efektīvāku veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanu pacientiem un saistošu darbu ārstniecības personām.

Kopumā Rēzeknes slimnīca ir nodrošināta ar nepieciešamo aprīkojumu, kas ļauj veikt sarežģītus izmeklējumus, un spēj konkurēt ar citām ārstniecības iestādēm.

2012. gadā Rēzeknes slimnīcā tika ieviestas jaunas stacionāra pakalpojumu programmas: neiroloģijā – insulta vienība, rehabilitācija pieaugušajiem, paliatīvā aprūpe, aprūpes gultas, mājas aprūpe rehabilitācijā.

Salīdzinot ar 2011. gadu, pērn slimnīca būtiski ir palielinājusi sekundāros ambulatoros veselības aprūpes rādītājus.

2012. gadā SIA „Rēzeknes slimnīca” Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta „Stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana Rēzeknes slimnīcā, paaugstinot sniegto pakalpojumu kvalitāti un nodrošinot efektīvu izmaksu racionālo pielietojumu” ietvaros renovēja reanimācijas nodaļu, veica slēgta tipa aptiekas un ambulatorās nodaļas telpu renovāciju, nodrošinot piekļuvi personām ar funkcionāliem traucējumiem, jaundzimušo bērnu silītes „Baby Box” izveidi, lifta ierīkošanu personām ar funkcionāliem traucējumiem infekcijas slimību ēkā.

Sakarā ar smago sociālekonomisko stāvokli valstī samazinās iedzīvotāju maksātspēja, tādejādi slimnīcā pieaug parādnieku skaits. Slimnīca aizvadītajā gadā strādājusi ar zaudējumiem, kas sastāda 254 023 latus. Kā vēsta slimnīcas vadība, zaudējumi radušies pārdotās produkcijas ražošanas izmaksu pieauguma rezultātā. 2012. gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas ir pieaugušas par 96 790 latiem, bet, neskatoties uz to, Rēzeknes slimnīcas vadībai neatlaidīga un rūpīga darba rezultātā izdevies maksimāli samazināt zaudējumus – 2011. gadā tie bija 516 020 lati, savukārt 2012. gadā zaudējumus izdevies samazināt par 49%. Radušies zaudējumi tiks segti no nākamajos gados gūtās peļņas.

Runājot par slimnīcas turpmāko attīstību, uzņēmuma vadība norāda, ka SIA "Rēzeknes slimnīca" saimniecisko darbību ietekmē ne tikai valstī pieņemtie likumi, bet arī visa vide, ko raksturo tādi faktori kā valdības stabilitāte, likumu sakārtotība, demogrāfiskā situācija, darbinieku izglītība u.c. Turpmākajos gados ārstniecības iestādē ir paredzēts uzlabot mikroklimatu pacientiem un darba apstākļus ārstniecības personālam.

Rēzeknes slimnīcas nākotnes vīzija ir būt pieejamam un efektīvam daudzprofilu neatliekamās medicīniskās palīdzības centram. Tādējādi reģiona iedzīvotājiem tiktu nodrošināta iespēja saņemt kvalitatīvu un savlaicīgu veselības aprūpi, neizbraucot no reģiona.


Написать комментарий