Putins: vienu miljardu dolāru, ko ieskatīja NVO birojam varētu atdod Kiprai

foto: aif.ru
foto: aif.ru

Ja nauda, ko no ārzemēm izdalītu Krievijas NVO attīstībai pārskaitītu Kiprai, tad ieguldījumi būtu aizsargāti, paziņoja prezidents.

Kipras palīdzībai un citām tādā situācijā esošajām valstīm varētu pārskaitīt vienu miljardu dolāru, ko Krievijas NVO birojam izdalīja no ārzemēm. „Tad neciestu ieguldītāji,” paziņoja prezidents.

V. Putins paziņoja, ka Krievijas valdība pēc Eirokomisijas uzdotā uzdevuma pieņēma lēmumu par Kipras kredīta restrukturizāciju uz 2,5 miljardiem eiro, ziņo portāls www.bfm.ru.

Šeit iet runa par 10% norakstīšanu no kredīta kopējās summas, jo šī gada martā starp Krieviju un Kipru bija veiktas pārrunas par kredītu prolongāciju uz pieciem gadiem un likmes samazināšanu no 4% līdz 2,5%. Kiprai draud defolts, lai izvairīties no tā starptautiskie kreditori ( ES; ECB; SVF) izdalīja Kiprai 10 miljardus eiro, tāpēc Kiprai pieprasīja restrukturizēt banku sistēmu un norakstīt līdz 80% depozītu.

Pārejot pie Eiropas vienotās valūtas jautājuma prezidents paziņoja, ka Krievija neuztraucas par šo jautājumu, jo Krievija uzticas Eirokomisijas politikai, tai skaitā Vācijas valsts kanclerei Angelai Merkelei. 


Написать комментарий