ASV miljonāri saņēma 80 miljonus dolāru no bezdarbnieku pabalsta fonda

foto: radio101.lv
foto: radio101.lv

ASV valsts nodokļu dienesta sniegtie dati liecina, ka ekonomiskās krīzes apstākļos 80 miljoni dolāru no bezdarbnieku pabalsta fonda bija izdalīti turīgām ģimenēm, ziņo portāls oko-planet.su.

Pēc Bloomberg informācijas 2010.gadā gandrīz 3,2 tūkstoši saimniecību, kuru ienākumi bija lielāki par vienu miljonu dolāru gadā vidēji saņēma 12,6 tūkstošus dolāru pabalstu veidā. Pabalsti bija izmaksāti arī saimniecībām, kuru ienākumi gadā bija vairāk nekā 10 miljonu dolāru.

Sociālie pabalsti bija izdalīti turīgākajām ģimenēm. Pēc Haidija Širholaca datiem (Vašingtonas ekonomiskās politikas institūts) 68% izmaksātu pabalstu saņēma personas, kuru ienākumi gadā sastāda 50 tūkst. un mazāk dolāru.

Daudzām sociālajām programmām nav finansiālo līdzekļu, lai izveidot datu bāzi par pabalstu saņēmēju ienākumiem. Saskaņā ar ASV normatīvo bāzi pēc pabalsta var griezties pat top – menedžeris, kurš palika bez darba, bet pirms atstādīšanas no amata saņēma bonusu viena miljona dolāru vērtībā. Pabalsti tiek izdalīti no nodokļu ievāktiem līdzekļiem.

Tikai 2011.gadā Kongress centās pieņemt grozījumus, saskaņā ar kuriem personai, kuras ienākumi sastāda vienu miljonu dolāru gadā un vairāk pabalsts tiek aplikts ar nodokļa likmi 100%. Diemžēl grozījumi nebija pieņemti.

2010.gadā Kalifornijā 810 ģimenes, kuru ienākumi ir lielāki par vienu miljonu dolāru gadā, saņēma bezdarbnieku pabalstus. Ņujorkā ar līdzīgu prasību vērsās 610 ģimenes ar ienākumiem vairāk nekā viens miljons dolāru gadā. Pēc Valūtas kontroles aģentūras datiem periodā no 2008.-2012.gadam finanšu sektors Ņujorkā samazināja darba vietu skaitu līdz 32 000.


Написать комментарий