Viens no Daugavpils Starptautiskās tūrisma konferences tematiem būs apkalpošanas kvalitāte pilsētā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc M.Rotko mākslas centra atklāšanas 25. un 26.aprīlī Daugavpilī notiks II Starptautiskā tūrisma konference „Daugavpils – uzticams partneris tūrisma tirgū Austrumbaltijā”, kuras mērķis būs iepazīstināt pasākuma dalībniekus ar Daugavpils un Latgales reģiona tūrisma iespējām, kā arī veicināt informācijas un tūrisma tīklu veidošanos, tādējādi sekmējot gan Daugavpils, gan brālības pilsētu tūrisma nozares attīstību.

Preses konferences gaitā Daugavpils pilsētas vicemērs Līvija Jankovska pastāstīja, ka tik ambiciozs nosaukums tika izvēlēts, jo kādam jāuzņemas iniciatīva, ko arī izdarījusi mūsu pilsēta, kura ir aktīvāka Latgales pilsēta tūrisma nozares attīstības ziņā. L.Jankovska atzīmēja, ka vairākas Latgales pašvaldības pozitīvi novērtē Daugavpils darbu ar tūrisma operatoriem, pateicoties kam tūristi tiek piesaistīti gan mūsu, gan citās novada pilsētās.

Konferences gaitā tiek plānots akcentēt Latgales iespējas, nostiprināt kontaktus ar dažādu valstu tūrisma jomas pārstāvjiem. Dalībai konferencē jau pieteikušās 10 valstis – Baltkrievija, Krievija, Lietuva, Igaunija, Polija, Armēnija, Gruzija, Zviedrija, Ukraina un Turcija. Delegāciju sastāvā būs ne tikai pilsētu administrāciju pārstāvji, bet arī tūrisma aģentūru pārstāvji, kuri vēlas nodibināt kontaktus, ierosināt tūrisma attīstības idejas, dalīties pieredzē, piedāvāt potenciāliem Daugavpils tūristiem dažādus tūrisma maršrutus. Konferenci plāno apmeklēt vēstniecību, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji, Tūrisma attīstības valsts aģentūras vadība, nozares speciālisti, Latgales pašvaldību darbinieki, kuri nodarbojas ar tūrisma jautājumiem.

Vicemērs paziņoja, ka šogad konferences programma esot savādāka. Pirmkārt, viesi tiks iepazīstināti ar Daugavpils tūrisma objektiem un sezonas jauniem piedāvājumiem, ar ekskluzīviem piedāvājumiem. Liela uzmanība tiks pievērsta M.Rotko mākslas centram Cietoksnī.

Tiks runāts par to, ka pašvaldībām jāapvieno savi spēki maršrutu izveidē, lai tūristi pavadītu Latgalē 2-3 dienas, kas būtu izdevīgi viesnīcām, restorāniem utt. Pagaidām novada tūristisko objektu apmeklēšana nav koordinēta, tādēļ tūristi pavada Latgalē ne vairāk kā vienu dienu, atzīmēja L.Jankovska.

Tāpat tiks runāts par tūristu apkalpošanas kvalitāti viesnīcās, vietējās sabiedriskās ēdināšanas iestādēs, jo, pēc vicemēra vārdiem, mūsu pilsētā visai bieži vērojami nekvalitatīvās klientu apkalpošanas gadījumi.

Konferences gaitā tiks pievērsta uzmanība transporta infrastruktūras attīstībai, kas ir nepieciešama tūrisma attīstībai. Notiks topošās filmas par Daugavpils tūrisma objektiem prezentācija. Tiks runāts par Tūrisma asociācijas darba atjaunošanu, tiks apbalvoti sektora labākie pārstāvji.

L.Jankovska aicināja visus tūrisma jomas pārstāvjus, kuri vēlas piedalīties konferencē, vērsties Domes Attīstības departamentā.
 


Написать комментарий