Tehniskas problēmas traucē “Swedbank” internetbankas darbību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien dienas vidū tehniskas problēmas radījušas lokālus traucējumus AS “Swedbank” interneta bankas darbībā, portālam “Delfi” sacīja bankas preses sekretāre Kristīne Jakubovska.

Viņa uzsvēra, ka bankas speciālisti problēmas pamanījuši un to cēloni novērsuši, taču "Swedbank" internetbanka vēl kādu laiku varētu darboties lēnāk, nekā ierasts.

Problēmas radījusi viena bankas lietota lokāla programma, kas pārstājusi darboties.

Kā novēroja portāls „Delfi", patlaban nav iespējams norēķināties arī ar „Swedbank" bankas karti un veikt maksājumus internetbankā.

Jau vēstīts, ka tehniskas ķibeles marta vidū traucēja internetbankas darbību un kavēja iespēju norēķināties ar bankas maksājumu kartēm.

Arī pērn rudenī sakaru traucējumi izraisīja problēmas "Swedbank" klientiem, liedzot norēķināties ar kartēm citu banku karšu nolasīšanas termināļos (POS) vai izņemt naudu no citu banku bankomātiem.

Savukārt "Swedbank" sistēmas tehniskās problēmas izraisīja satraukumu vairākiem bankas klientiem, kuru kontos līdzekļi bija rezervēti dubultā vai arī nebija pieejami. Toreiz dienas laikā banka kļūmi izlaboja.


Написать комментарий