Veiksmīgi norisinās konkursa «Esi uzņēmējs 2013» pasākumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 8.aprīlī preses konferences laikā Daugavpils novada domes Projektu nodaļas projektu koordinatore Daina Kriviņa pastāstīja, ka aizvadītajā nedēļā, 4.aprīlī, notika pirmie pasākumi konkursa „Esi uzņēmējs 2013” ietvaros.

Pēc D.Kriviņas vārdiem, pirmajā seminārā 15 jaunieši ieguva praktiskās zināšanas par biznesa plāna izstrādi. „Jauno uzņēmēju centra” lektors no Rīgas uzskatāmi paskaidroja jauniešiem, ka biznesa plāns neesot nepieciešams bankai vai investoriem, bet gan viņiem pašiem.

Savukārt nākamajā dienā jauniešiem bija iespēja apmeklēt biznesa inkubatoru Daugavpilī u Rēzeknē, kur viņiem stāstīja par īstenotajām idejām un biznesa inkubatora iespējām. Vēlāk jaunieši tikās ar pieredzējušiem un arī jauniem uzņēmējiem, kuri dalījās pieredzē.

Pēc Dainas Kriviņas domām, abas tikšanās bija ļoti veiksmīgas, turklāt to gaitā varēja noteikt, kuri jaunieši ir entuziasma pilni un kuri šaubās par savu ideju īstenošanas iespējamību.

Jāatzīmē, ka konkursa ietvaros paredzēti vairāki apmācības semināri, piemēram, šonedēļ notiks divas praktiskās nodarbības par finanšu plānošanu un naudas plūsmas veidlapas aizpildīšanu.

Kā arī konkursa rīkotāji kopā ar tā dalībniekiem sastāda to uzņēmumu sarakstu, kurus viņi vēlētos apmeklēt 19.aprīlī, kad tiek plānots brauciens uz Latgales uzņēmumiem.


Написать комментарий