Latgales novada sporta svētki bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Šī gada 4. aprīlī Līvānu Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar Latvijas Bērnu un jauniešu invalīdu sporta federāciju (vadītāja Aija Kļaviņa) un biedrību- jauniešu organizāciju „IMKA Līvāni”, jau 17 reizi Līvānu 2.vidusskolas sporta zālē pulcināja nepilnu simtu Latgales novada bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām uz Latgales novada Sporta svētkiem, šoreiz – Lieldienu noskaņās, ziņo Līvānu pašvaldības portāls.

Pasākuma mērķis ir popularizēt dažādas sporta aktivitātes un iesaistīt integrācijas procesā bērnus un jauniešus ar īpašām vajadzībām, kā arī paaugstināt bērnu un jauniešu ar attīstības problēmām pašapziņu, radīt interesi piedalīties fiziskajās aktivitātēs. Latgales novada sporta svētkos piedalās bērni un jaunieši invalīdi ar fiziskiem traucējumiem no 6-25 gadiem un garīgiem traucējumiem no 6-35 gadiem. Sacensības notiek 2 grupās, individuālās disciplīnās: 1.grupa – bērni: 6 – 16 g. 2.grupa – jaunieši 17 – 35 g.

Sporta svētku dalībniekiem bija jāveic 9 disciplīnas: bumbas metieni basketbola grozā, futbola elementi, bumbu pārnešana no viena riņķa uz otru, floorbola stafete ar balonu, lidojošo šķīvju mešana kustīgā riņķī, galda tenisa bumbiņas žonglēšana, papīra piku mešana grozā, vingrošanas riņķa iegriešana, kā arī balona mešana tālumā. 9 individuālajos uzdevumos tika izcīnīti kopējie punkti. Pēc punktu summas tiek noteikti 6 labākie dalībnieki katrā vecuma grupā. Tāpat, abās vecuma grupās, tika sumināti labākie tādās disciplīnās kā Floorbola stafete ar balonu (dalībnieks ar floorbola nūju vada balonu apkārt 5 konusiem turp un atpakaļ, fiksē laiku), labākie rezultāti attiecīgajās vecumā grupās – 16 sek. un 20 sek., Balona mešana (dalībnieks ar abām rokām, no krūtīm vai aiz galvas, cenšas balonu aizmest iespējami tālu), labākie rezultāti – 330cm un 290cm, un Papīra pikas – grozā (dalībnieks 1 minūti met papīra pikas grozā), labākie rezultāti – 28 pikas un 36 pikas.

Rezultātā, visvairāk godalgoto vietu un dāvanas, kuras gādāja pasākuma organizatori un biedrība „JK Nams jauniešu klubs” (vadītāja Žanna Ivanova”, saņēma Balvu sociālā dienesta komandas dalībnieki (atb.persona – Dmitrijs Usins), Rudzātu speciālās internātpamatskolas audzēkņi (atb.personas – Agita Vjakse, Aija Pumpure) un Daugavpils Sociālo lietu pārvaldes Dienas aprūpes centra personām ar garīgā rakstura traucējumiem (atb.personas Jevgēnija Svirska, Valentīns Firsovs) komandu dalībnieki. Taču, arī pārējo iestāžu  - Līvānu Bērnu un jauniešu centra (atb.persona Aija Skarbiniece) un Līvānu novada Sociālā dienesta (atb.persona Inga Jermacāne) komandu dalībnieki no pārējiem daudz neatpalika.


Написать комментарий