“Cirque du Soleil” Rīgā ierodas ar divdesmit divām kravas automašīnām

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Gatavojoties piecām šova "Alegria" izrādēm, kas "Arēnā Rīga" notiks no 11.aprīļa līdz 14.aprīlim, Rīgā ar divdesmit divām kravas automašīnām ieradusies pasaulslavenā Kanādas cirka trupa "Cirque du Soleil", informē koncertaģentūras "FBI" sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Kārkliņš.

"Arēnā Rīga" apjomīgie skatuves un akrobātiskā aprīkojuma uzstādīšanas darbi sāksies trešdien, bet otrdiena un trešdiena trupas dalībniekiem ir brīvdiena.

Daudzām starptautiskām godalgām apbalvotajā uzvedumā ir iesaistīti 55 mākslinieki no piecpadsmit valstīm, un priekšnesumu mēģinājumi ir saplānoti pēc rūpīgi izstrādāta grafika.

"Piemēram, kamēr mīms mēģina savu priekšnesumu uz lielās skatuves, aizkulisēs gaisa vingrotāji ierakstā pārskata savu iepriekšējo uznācienu. Savukārt komanda, kas uzstājas uz batutiem, aizskatuves treniņzālē atkārto sarežģītākos salto trikus. Katrai konkrētā uzveduma komandai ir savs kapteinis, kura virsvadībā mākslinieki veic treniņu programmu, nepārtraukti pieslīpējot savu meistarību," stāsta šova mākslinieciskais vadītājs Bruno Darmaņaks.

"Arēnā Rīga" Kanādas cirka trupas vajadzībām tiek gatavota ne vien atsevišķa aizskatuves mēģinājumu zona, bet arī neskaitāmas palīgtelpas. To skaitā ir vairāk nekā 400 kostīmu vienību glabātuve un labotava, grimēšanas, atpūtas, virtuves un veļas mazgāšanas telpas. Pēc katra šova vairāki šuvēji uzreiz ķeras klāt kostīmu atjaunošanai un labošanai, jo tērpi tiek pakļauti milzīgai slodzei. Turnejā vienmēr līdzi ir arī vairākas veļas mazgājamās mašīnas un žāvētavas, lai pēc izrādes varētu ātri sagatavot tērpus nākamajam šovam.
Šova skatuves konstrukcijas un dekorācijas veidotas tā, lai uzvedumam varētu sekot vienlīdz labi no jebkuras vietas zālē.


Написать комментарий