Daugavpils Poļu kultūras centrā varēs sajust tauriņa pieskārienu

Kolāža lat.gorod.lv
Kolāža lat.gorod.lv

Pasaulē nav cilvēka, kas būtu vienaldzīgs pret tauriņa lidojuma vieglumu un skaistumu, jo ar katru spārnu vēzienu tauriņš pārvēršas, kļūst pavisam savādāks. Šīs dabas noteiktās izmaiņas arī piesaista cilvēku.

Neskatoties uz sniega kupenām ārā, visi daugavpilieši varēs sajust tauriņa pieskārienu, trešdien, 10.aprīlī, apmeklējot kārtējo izstādi Poļu kultūras centrā.

Izstādē varēs aplūkot vairāk nekā 10 Leldes Šabuņinas darbus. Viņa ir Daugavpils Dizaina un mākslas skolas „Saules skola” absolvente, pabeigusi Baltijas Starptautiskās akadēmijas programmu „vides dizains”, viņai ir tekstilmākslinieces kvalifikācija. Kā arī Lelde ir triju bērnu māte, kurai izdodas savienot bērnu audzināšanu un radošo darbību.

Izstāde „Tauriņa pieskāriens” ir Leldes pirmā personālizstāde. Pēc mākslinieces vārdiem, gleznās attēlotie tauriņi esot gaisīgi, viegli, caurspīdīgi sapņi.

„Tauriņi ir daļa no manas pasaules un no manis. Ilgi uz tiem skatoties, rodas iespaids, ka tie tūlīt pat aizlidos uz tālo brīnumzemi – Jaunrades, Sapņu un Pasakas pasauli. Nav nozīmes, kāds ir šīs pasaules nosaukums, galvenais, ka katrs var tajā nokļūt.

Esmu dzirdējusi, ka tauriņš dzīvo vienu dienu, tomēr šo domu var turpināt: tauriņš ir laimīgs vienu dienu. Mani tauriņi nepazudīs, bet kopā ar jums dzīvos ilgi un laimīgi. Tos var aplūkot, kaut ko iedomāties, izdomāt pasaku vai stāstu par katru no tiem, jo tie visi ir ļoti dažādi”, - uzskata Lelde Šabuņina.


Написать комментарий