D.Tusks: personas, kuras parakstīja memorandu būs sodītas

foto: ziuaveche.ro
foto: ziuaveche.ro

Polijas premjerministrs Donalds Tusks neizslēdz varbūtību, ka būs sodītas tās personas, kuras parakstīja memorandu ar Krievijas enerģētikas koncernu „Gazprom”, nepaziņojot to Polijas premjerministram, ziņo portāls www.ukrinform.ua.

Par to D.Tusks paziņoja preses konferencē . Premjerministrs informēja, ka viņš pavelēja iekšlietu ministram B.Senķevičam līdz nākamajai nedēļai sagatavot atskaiti un noskaidrot, kas parakstīja memorandu ar Krievijas uzņēmumu. Šajā darba grupā arī darbosies Polijas izlūkdienesta ierēdņi.

Atgādinām, ka 5.aprīlī Sankt – Pēterburgā bija parakstīts memorands starp „Gazprom” un „EuRoPol Gaz” (48% akciju pieder poļu uzņēmumam PGNIG) par gāzes vada „Jamal – Europe 2” būvniecību . Tas sāksies no Blatkrievijas, ies caur Poliju uz Slovākiju, apejot Ukrainas teritoriju. Ministrs Mikola Budzinskis, kurš atbild par enerģētikas jautājumiem un PGNIG valdes loceklis paziņoja, ka Polijas puse nepiekrita gāzes vada būvniecības Polijas teritorijā. Vēlāk palika zināms, ka premjerministrs Tusks zināja par šī dokumenta parakstīšanu, taču vēlāk premjerministrs atzīmēja, ka par šī dokumenta parakstīšanu uzzināja no žurnālistiem. Pagājušajā nedēļā Polija paziņoja, ka nevēlas piedalīties darījumos, kur gāze ir politiskais instruments. Polija tuvākajā laikā neplāno paaugstināt piegādes apjomus.


Написать комментарий