DU Starptautiskajā zinātniskajā konferencē pulcēsies vairāk nekā 400 zinātnieki no 8 valstīm

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Divu dienu laikā Daugavpils universitātē (DU) norisināsies 55.Starptautiskā zinātniskā konference, kurā piedalīsies zinātnieki no dažādām pasaules valstīm.

DU sabiedrisko attiecību menedžere Vita Viļevko paziņoja, ka tas esot augstskolas tradicionālais pasākums un šoreiz tajā piedalīsies vairāk nekā 420 zinātnieki no astoņām valstīm: Krievijas, Igaunijas, Vācijas, Francijas u.c.

10.aprīlī, plkst.12:00 DU vecā korpusa aktu zālē (Vienības ielā 13) notiks Daugavpils universitātes Starptautiskās zinātniskās konferences atklāšanas pasākums. Tajā konferences dalībniekus uzrunās DU zinātņu prorektore Inese Kokina un pārstāvji no Daugavpils pilsētas un Daugavpils novada domēm.

Konferences gaitā ar atklātajām lekcijām uzstāsies Daugavpils Gada balvas zinātnē ieguvēji profesore Zaiga Ikere un asociētais profesors Edmunds Tamanis. Tāpat visiem interesentiem būs iespēja noklausīties DU viesdocenta Dirka Baldesa (Vācijas Akadēmiskais apmaiņas dienests), akadēmiķes Raitas Karnītes (Latvijas Zinātņu akadēmija) un Nikolaja Kopernika Universitātes Centrāl- un Austrumeiropas studiju centra vadītāja Vojceha Kosjedovska ziņojumus.

Konferences ietvaros 11.aprīlī DU aktu zālē notiks arī Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) un DU organizētā LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas izbraukuma sēde „Nacionālā un eiropeiskā identitāte”. Sēdi vadīs akadēmiķe Maija Kūle.

DU 55.Starptautisko zinātnisko konferenci organizē Daugavpils universitāte un DU Jauno zinātnieku asociācija.
 


Написать комментарий