Ž.Circene: Mobilitātes programma ir visai pieprasīta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No šī gada 19.marta Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sāka īstenot jauno mobilitātes programmu.

Atgādināsim, ka šīs NVA atbalsta programmas ietvaros bezdarbnieki, kuri ilgāk nekā 6 mēnešus nav varējuši iekārtoties darbā tuvu dzīves vietai, var paplašināt darbavietas meklēšanas robežas, meklējot to arī citās Latvijas pilsētās, kas atrodas 20 km un vairāk rādiusā no bezdarbnieka dzīvesvietas. Paredzēts, ka atbalsta saņēmējs pirmajos četros darba mēnešos varēs saņemt kopā ne vairāk kā 280 latus.

Pēc NVA Daugavpils nodaļas nodarbinātības organizatores Žannas Circenes vārdiem, šī mobilitātes programma esot visai pieprasīta, tomēr pašlaik neviens pieteikums nav saņemts. Ž.Circene skaidro situāciju ar to, ka cilvēki izvērtē jauno iespēju, jo NVA Daugavpils nodaļā vērsies liels bezdarbnieku skaits, kuri pārsvarā interesējās par pabalsta piešķiršanas kritērijiem.

Žanna Circene atzīmēja, ka tieši dažādu kritēriju dēļ – gan saistībā ar darbinieku, gan saistībā ar darbadevēju – mobilitātes programmā ieinteresētie nevar izmantot iespēju saņemt šo pabalstu. Viena no problēmām ir tas, ka daudzi darbadevēji nav reģistrējušies NVA vai darbadevējs var nodrošināt ar darbu un noteiktu laika posmu, savukārt saskaņā ar programmas noteikumiem darbiniekam jāiesniedz darba līgums un nenoteiktu laiku. Pēc Ž.Circenes domām, nākotnē pabalsta piešķiršanas noteikumi varētu mainīties, tomēr pašlaik jāņem vērā pieņemtie kritēriji.


Написать комментарий