No trešdienas Mamikina raidījums «Bez cenzūras» būs skatāms “REN TV Baltija” ēterā

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Trešdien mediju koncernā "Baltijas Mediju alianse" (BMA) ietilpstošajā "REN TV Baltija" ēterā pirmo reizi būs skatāma Andreja Mamikina autorprogramma "Bez cenzūras", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja (BMA) preses sekretārs Edžus Vējiņš.

"Bez cenzūras" saglabās skatītājiem ierasto aktuālās intervijas formu, taču tās tematika tiks paplašināta. Arī pats raidījuma formāts iegūs jaunas iezīmes - vairāk asuma programmai piešķirs studijas viesu debates-dueļi un materiāli par nozīmīgām sociālām tēmām. Plānots, ka ētera laikā skatītāji varēs paust savu attieksmi pret notiekošo ar telefonbalsojuma starpniecību.

Raidījums būs skatāms no pirmdienas līdz piektdienai, darbdienās 18.45. Viena raidījuma garums - 45 minūtes.

Pirmajā raidījumā Mamikins vadīs divu studijas viesu diskusiju. Tie būs etiķetes speciāliste Jeļena Jekateriņičeva-Avotiņa un publicists Jurijs Aleksejevs.

Jekateriņičevas-Avotiņas nesen sociālajā tīklā "Live Journal" izteiktajā pozīcijā par Latvijas nepilsoņiem Aleksejevs ir saskatījis naida kurināšanas pazīmes. "IMHOclub.lv" redaktors ir lūdzis juristiem izvērtēt šo publikāciju un solījis organizēt līdzekļu vākšanu ekspertīzes veikšanai un tiesvedības izdevumiem.

Mamikins, skaidrojot šādu izvēli, atzīmēja, ka Aleksejevs un Jekateriņičeva-Avotiņa ir nesamierināmi oponenti. Viņi abi uzskata nepilsoņus par Latvijas kauna traipu. "Tikai viens kaunina varu un valsti par to, ka tā nav sakārtojusi nepilsoņu likteņus, bet otrs - pašus nepilsoņus par to, ka tie 20 neatkarības gados nav sakārtojuši savu likteni. Lūk, tieši šī nianse manā skatījumā ir principiāla. Centīsimies tikt skaidrībā diskusijas gaitā kopā ar mūsu skatītāju auditoriju."

BMA Latvijas televīzijas programmu direktors Valērijs Jeršovs norādīja, ka analītiskās programmas ir kanāla "REN TV Baltija" nozīmīga saturiskā komponente, tāpēc Mamikina autorraidījums "Bez cenzūras" organiski iekļausies kanāla programmā.

"Uzskatām, ka tas būs interesants un piesaistīs domājošu, sociāli aktīvu, gados jaunu skatītāju auditoriju," uzsvēra Jeršovs.
"Baltijas Mediju alianse" ir Baltijas valstīs lielākais krievvalodīgais mediju holdings. BMA Latvijā, Lietuvā un Igaunijā pārstāv televīzijas kanālus "Pirmais Baltijas kanāls", "REN TV Baltija/Igaunija", "NTV MIR Baltic", izdod laikrakstus "MK Latvija" un "MK Igaunija".
Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka marta beigās panākta vienošanās par to, ka žurnālista Mamikina autorprogramma "Bez cenzūras" turpmāk būs skatāma kādā no mediju holdinga BMA kanāliem.

Mamikinam jau ir sadarbības pieredze ar mediju koncernu BMA - pērnā gada pavasarī viņš bija radošajā komandā, kas veidoja "Pirmā Baltijas kanāla" bilingvālo analītisko programmu "Spornaja teritorija". Eksperimentālā programma vēstīja par to, kā Latvijā notiekošos procesus uztver divu sabiedrības kopienu pārstāvji.


Написать комментарий