Trīs vīri internetā izkrāpj vismaz 27 personu datus un 'ātrajos kredītos' izņem tūkstošus latu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Trīs agrāk netiesāti vīrieši no 27 cilvēkiem internetā izkrāpuši apmēram 8000 latu, trešdien žurnālistiem sacīja Valsts policijas pārstāvis Aleksandrs Buko.

Aizturētie cilvēki pērnā gada nogalē izveidojuši portālam "draugiem.lv" līdzīgu mājas lapu un ar tās palīdzību ieguvuši īsto "draugiem.lv" lietotāju vārdus un paroles.


Izmantojot iegūto informāciju, viņi iegājuši konkrēto cilvēku profilos īstajā portālā "draugiem.lv" un, izmantojot šos profilus, nosūtījuši darba piedāvājumus.

Cilvēki, kas uz šiem viltus darba piedāvājumiem atsaukušies, ar linku jeb saiti internetā tika aizvesti uz mājas lapu, kas vizuāli līdzinājās trīs Latvijas banku mājas lapām - "Citadele", "SEB" un "Swedbank" interneta lapām.

Šajās mājas lapās cilvēkiem bija jāievada savas interneta bankas informācija - konta numuri, kodu kartes numuri un citi identifikācijas dati.

Vēlāk, izmantojot šo cilvēku sniegto informāciju visi trīs aizturētie uz lētticīgo cilvēku vārda noformēja tā dēvētos "ātros kredītus" un naudu izņēma dažādos bankomātos.

Policija patlaban identificējusi 27 krāpnieku upurus, taču netiek izslēgts, ka to skaits varētu būt lielāks, jo viltus darba piedāvājumam atsaukušies vairāk nekā 1300 cilvēki.

Izkrāptā summa pagaidām ir 8000 latu, taču arī tā varētu būt lielāka.

Buko sacīja, ka cilvēki, kas atsaukušies krāpnieku piedāvājumam, ir bijuši izmisuma stāvoklī, kā arī ilgstoši bijuši bez darba, tāpēc viņi uz šādu acīmredzamu krāpšanu iekrituši.

Aizturētie vīrieši nav agrāk sodīti. Viens no viņiem dzimis 1989.gadā un divi 1990. gadā.

"Datorzinības" krāpšanas pastrādāšanai viņi ieguvuši pašmācības ceļā.

Policija sākusi kriminālprocesu un visiem trim vīriešiem piemērojusi ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

Policija aicina cilvēkus nebūt lētticīgiem un neiekrist uz šādiem piedāvājumiem, kā arī būt uzmanīgiem un sargāt savus personas datus. 


Написать комментарий