“Fisker” hibrīda auto ražotājs gatavojas bankrotam

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Amerikāņu kompānija "Fisker Automotive", kas ražo sportiskus hibrīda automobiļus, gatavojas tiesā iesniegt pieteikumu aizsardzībai pret kreditoriem, lai pasargātos no bankrota, vēsta izdevums "The Wall Street Journal" ar atsauci uz procesam pietuvinātu avotu.

Atbilstoši ASV Bankrota likuma 11. daļai tas dos iespēju kompānijai restrukturizēt savus parādus bez operatīvās darbības pārtraukšanas. Gaidāms, ka šo pieteikumu tiesā "Fisker" iesniegs nākamnedēļ.

22. aprīlī iestāsies beigu termiņš, kad "Fisker" jāatmaksā valstij 192 miljonu dolāru parāds. Lai atrastu šādus līdzekļus, "Fisker" plānoja pārdot savas akcijas Ķīnas autoražotājiem "Geely" un "Dongfeng", tomēr pārrunas ar tiem izrādījušās neveiksmīgas. Pašlaik "Fisker" turpina meklēt investorus vai pircējus.

Tāpat pret "Fisker" tiesā iesniegta prasība par 160 darbinieku atlaišanu (no 213) "bez pamatota iemesla". Saskaņā ar ASV likumiem masveida darbavietu skaita samazināšanas gadījumā uzņēmumam strādnieki jāinformē rakstiski 60 dienu iepriekš. Atlaistie darbinieki vēlas no "Fisker" piedzīt algu un prēmijas par šo laika periodu.

Jau rakstījām, ka marta vidū kompāniju pameta tās dibinātājs un izpilddirektors Henriks Fiskers.


Темы: , , ,
Написать комментарий