Daugavpilī notiks Baltkrievijas un Latvijas sadraudzības pilsētu forums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

17. un 18.maijā Daugavpilī notiks Baltkrievijas un Latvijas sadraudzības pilsētu forums. Vicemērs Līvija Jankovska paziņoja, ka Baltijas un Latvijas vēstniecības esot vērsušās ar šādu lūgumu, un Daugavpils neatteica, neskatoties uz to, ka aprīļa beigās pilsētā norisināsies tūrisma konference, bet pēc foruma – Pilsētas svētki.

L.Jankovska atzīmēja, ka pērn līdzīgs forums norisinājās Novopolockā, savukārt šogad pēc Baltkrievijas un Latvijas Ārlietu ministriju un vēstniecību ierosinājuma ar to atbalstu pasākums notiks Daugavpilī, jo pilsētai ir liela pieredze forumu rīkošanā.

Foruma mērķis ir brālības pilsētu sadarbības uzlabošana un tajā piedalīsies vairāk nekā 30 Latvijas un vairāk nekā 30 Baltkrievijas pašvaldības, kā arī Latvijas pašvaldību apvienība, Latvijas un Baltkrievijas sadraudzības komisijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, līdzīga Baltkrievijas iestāde.

Vicemērs paziņoja, ka pasākuma ietvaros tiek plānots ne tikai apspriest divu valstu pašvaldību sadarbības jautājumus, bet arī pievērst uzmanību uzņēmējdarbībai, sarīkojot sadraudzības pilsētu uzņēmēju izstādi, viņu produkcijas prezentāciju, informācijas apmaiņu par investīciju objektiem.

Foruma gaitā tiek plānots parakstīt memorandu, kas paredzēs darbības virzienus divu valstu sadarbības atvieglošanai: kopā ar uzņēmējiem tiek noskaidroti momenti, kuri kavē sadarbību.

L.Jankovska izteica cerību, ka forums būšot noderīgs un interesants, tostarp arī pilsētas iedzīvotājiem, jo pasākuma ietvaros plānots organizēt divu valstu māksliniecisko kolektīvu tikšanās, amatnieku tirdziņu, degustācijas. Iespējams, izdosies organizēt arī Latvijas un Baltkrievijas preču tirdzniecību.

Šonedēļ Daugavpilī ieradīsies Baltkrievijas vēstnieks Latvijā, lai apspriestu foruma rīkošanas jautājumus. L.Jankovska atzīmēja, ka Daugavpilij esot liels gods organizēt sadraudzības pilsētu forumu un pilsēta cer godam tikt ar to galā.


Написать комментарий