Daugavpilieši aicināti lietot angļu valodu visnegaidītākajās vietās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ne tikai Latgales centrālās bibliotēkas lasītāji, bet arī visi pilsētnieki var piedalīties LCB ASV Informācijas centra rīkotajā neparastajā akcijā. Aprīļa garumā katrs angļu valodas pratējs var piedalīties konkursā „Locate a Poem”.

ASV Informācijas centra koordinatore Natālija Oševerova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šī konkursa ideju aizguva no amerikāņiem. Aprīlī Amerikas Savienotās Vastis atzīmē Nacionālo Dzejas Mēnesi. Amerikāņu Dzejnieku Akadēmija aizsāka šo tradīciju 90.gadu beigās un kopš tā laika Dzejas Mēnesis ir kļuvis par vienu no ievērojamākajiem literārajiem notikumiem pasaulē. Toreiz dzejnieki organizēja neparastu akciju, lai piesaistītu cilvēku uzmanību dzejai: atstāja dzejoļu krājumus visdažādākās vietās, piemēram, autobusu pieturās, kafejnīcās uz galdiņiem utt.

Arī Daugavpils iedzīvotāji var atbalstīt amerikāņu tradīciju, piedaloties šajā konkursā. Konkursa ideja ir – ievietot sava iemīļotākā dzejoļa angļu valodā rindiņu vai tā autora vārdu visnegaidītākajā vietā, piemēram, uzrakstīt uz sniega kādā pilsētas parkā vai uzrakstīt ar krēmu uz tortes un nofotografēt rezultātu, nosūtot to uz e-pastu: infousadaugavpils@gmail.com vai natalija.oseverova@lcb.lv. Neaizmirsiet norādīt savu vārdu un kontaktinformāciju.

Tāpat konkursa dalībniekiem jāatceras, ka par svešā īpašuma bojāšanu paredzēta administratīvā atbildība.

Fotogrāfijas jāsūta līdz 30.aprīlim. Visoriģinālākās bildes autoru sagaida vērtīga balva no ASV Informācijas centra Daugavpilī. Uzvarētājs tiks nosaukts 7.maijā, savukārt visi konkursa darbi būs apskatāmi sociālajos tīkos un Centra mājas lapas fotogalerijā.
 


Написать комментарий