“Skrien Latvija 20013” seriāls ir sācies Rēzeknē

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Sestdien, 6. aprīlī, sniegotajā Rēzeknes pilsētas Kultūras un atpūtas parkā pulcējās vairāk nekā septiņi simti skriešanas entuziastu, lai pārbaudītu spēkus skriešanas seriāla „Skrien Latvija 2013” pirmā posma skrējienā „Rēzeknes pusmaratons”. Par to ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Piektdienas puteņi nenobaidīja daudzos sacensību dalībniekus, un laika apstākļi Rēzeknē viņus nepievīla – sacensību laikā spīdēja saule, kas katrā ziņā uzlaboja rēzekniešu un daudzo Rēzeknes viesu garastāvokli.

Pusmaratona distances (21,0975 km) dalībniekiem bija jāveic pieci apļi pa 4,2195 km, ko visātrāk izdarīja Mindaugas Viršilas no Šauļiem, viņš distancē bija stundu 12 min. 32,05 sek. Otrais finišēja Kuldīgas pārstāvis Kristaps Bērziņš, trešais – Kristaps Kaimiņs no Lašupes. Sievietēm ātrākā bija Londonas olimpisko spēļu dalībniece Dace Lina no Rīgas (1:21:16,65), otrā finišēja Liene Bernsone no Rīgas, trešā – Kitija Valtere no Līvaniem.

Nike skrējienā, kura garums bija 12,6 km (trīs apļi) ātrākais bija Uģis Jocis no Kuldīgas, aiz sevis atstājot Kristapu Vēju-Āboliņu un Anatoliju Macuku no Jēkabpils. Sievietēm šajā distancē uzvarēja Diāna Panovska no Rīgas, otrā finišā bija Diāna Jakubjaņeca no Rīgas, trešā – Līga Girgensone no Dobeles.

Tautas skrējienā, 4,2 km garo apli visātrāk veica Edgaras Žigis no Lietuvas, atstājot aiz sevis rīdzinieku Arturu Onzulu un Robertu Cirsi no Babītes, bet sieviešu konkurencē visātrākā bija Valērija Linkeviča no Daugavpils, apsteidzot Lauru Vaivodi un Annu Svetlovu no Preiļiem.

Bērnu distancēs pie uzvarētāju lauriem jaunākajā grupā (2007. g.dz. un jaunāki) tika Keita-Patrīcija Kalna no Madonas un Armands Latiševs-Čudars no Kalnezeru katoļu pamatskolas, vidējā grupā (2005.-2006. g.dz.) – Madara Pūpola no Aizputes un Ričards Benislavskis no Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas, vecākajā grupa (2003.-2004. g.dz.) – Laura Lucatnika no Bērzgales pamatskolas un Rainers-Rajers Matisons no komandas „AM Sporta aģentūra”.

Kopā ar skrējējiem distancē devās arī nūjotājas, kuras par vietām necīnījās, bet priecājās par veselīgo gājienu kopā ar skrējējiem, tos ik pa brīdim uzmundrinot. Viešņa no Siguldas Fanija Šitca veica trīs apļus, bet pārējās dalībnieces vienu apli.

Ar visiem rezultātiem var iepazīties pusmaratona mājas lapā:www.rezeknespusmaratons.lv.

Kliņģerus kā kuplākās komandas saņēma Dricānu vidusskolas komanda, Ilzeskalna skrējēji un Rēzeknes 5. vidusskolas komanda.
Otrais seriāla „Skrien Latvija” posms norisināsies 28. aprīlī Rīgā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, kur dalībnieki varēs veikt vai nu visu pusmaratonu vai piedalīties NIKE skrējienā (11 km), tautas skrējienā (5,5,km), nūjošanas pārgājienā (5,5 km) vai arī bērnu distancēs atbilstoši vecumam.

Liels paldies visiem, kuri pielika savu roku, lai sacensības izdotos, īpaši SK „Magnen” - Edgaram un Mārai Kļaviņiem un viņu komandai.


Написать комментарий