«Norvēģijas krāsas» Daugavpils Mūzikas vidusskolā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka no 9. līdz 12.aprīlim Daugavpils Mūzikas vidusskolā notiek IV Starptautiskais jauno mūziķu konkurss „Viva La Musica”.

Vakar vidusskolā notika muzikālā viktorīna „Kopā ar Grīgu”, kurā jauno mūziķu komandas pārbaudīja savas zināšanas par norvēģu ģēnija dzīvi un jaunradi.

Tomēr konkursā piedalās ne tikai Mūzikas vidusskolas skolēni un viesi, bet arī „Saules skolas” audzēkni, kuri izstādes ietvaros prezentēja savus Edvarda Grīga mūzikas iespaidā tapušos darbus.

Pēc Daugavpils Dizaina un mākslas skolas „Saules skola” skolotājas Ievas Reitāles vārdiem, izstādē „Norvēģijas krāsas” var aplūkot 10-13 gadu vecu skolēnu darbus, kuri tapuši projektu nedēļas laikā. I.Reitāle atzīmēja, ka E.Grīgs esot viens no veiksmīgākajiem piemēriem, kas apliecina, ka mūzika esot tuva arī māksliniekiem, šī komponista jaunrade esot „ļoti tēlaina un viegli uztverama”. Jauno mākslinieku iztēlē un gleznās īpašu vietu ieņēma H.Ibsena luga ,,Pērs Gints”, Solveigas dziesma, troļļi, Norvēģijas ainavas.

„Tas ir veids, kā mēs varam pastāstīt par Grīgu un savām emocijām, kas radās viņa jaunrades iespaidā”, - teica I.Reitāle.

Viena no konkursa rīkotājām Elīna Bambāne pateicās „Saules skolas” audzēkņiem un skolotājai un izteica cerību, ka šī sadarbība tiks veiksmīgi turpināta.

Savukārt Daugavpils Mūzikas vidusskolas vadītāja Ilona Sajevska atgādināja, ka konkurss „Viva La Musica” tikai sākas un nedēļas garumā gaidāma jauno mūziķu uzstāšanās.
Jāatzīmē, ka visi interesenti var iepazīties ar Edvarda Grīga mūzikas redzējumu gan konkursantu izpildījumā, gan gleznās, šonedēļ apmeklējot Daugavpils Mūzikas vidusskolu.



Написать комментарий